Factureer sneller digitaal!

Het is zeker niet het leukste deel van ondernemen, maar het is wel belangrijk: het versturen van facturen. Gelukkig hoeft dat niet meer op papier en kunnen facturen heel makkelijk digitaal worden verstuurd. Maar wat zijn de handigste manieren om dit te doen? Met deze wijsheden van de adviseurs van VMF Administratiekantoor verstuurt u niet alleen sneller een factuur, maar krijgt u ook sneller betaald. Kennis over factureren is daarom heel nuttig.

FacturatieprogrammaSnel digitaal factureren

Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende facturatieprogramma’s zijn die u kunnen helpen? Ze zijn makkelijk in gebruik en snel online te vinden. In deze programma’s zitten vaak meer opties dan een standaard sheet van Excel. Zo kan een speciaal programma uw btw-bedragen doorrekenen, uw facturen opslaan en deze direct versturen naar de klant. Zo weet u zeker dat alles foutloos en snel verloopt. Factureren in een handomdraai.

Snel betalen

Zorg ervoor dat uw klanten u zo snel mogelijk kunnen betalen. Het voordeel van digitaal factureren is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Door een digitale betaaloptie, zoals een iDeal of QR-code, toe te voegen maakt u het betalen makkelijker. Ook maakt u geen fouten meer bij het overnemen van rekeningnummers, omdat u nu kunt vertrouwen op een digitaal programma.

Koppelen

Een digitale factuur kunt u met een facturatieprogramma makkelijk koppelen aan het handelsregister van de Kamer van Koophandel, zodat uw KvK-gegevens altijd correct in de factuur staan. Ook weet u op deze manier zeker dat u de meest actuele klantgegevens gebruikt. Met de juiste en meest recente gegevens op de factuur blijft uw administratie altijd bij de tijd.

Digitaal opslaan

Een ander voordeel van digitale facturen: u kunt ze makkelijk opslaan op uw computer of een externe schijf. Zo bewaart u alle gegevens veilig op één plek en puilen uw kantoorkasten niet meer uit met bewaarmappen. Door back-ups te maken van deze digitale administratie bent u er zeker van dat er geen enkel bestand verloren gaat. Ook kunt u digitaal al uw facturen makkelijker terugvinden door de zoekfunctie op uw computer.

Advies over facturen

Bij VMF Administratiekantoor werken we met experts die u kunnen adviseren over de beste manieren om een factuur op te stellen en versturen. Ook hebben ze verstand van de administratie van al uw financiële gegevens. Wilt u ook fiscaal of financieel advies? Neem dan contact op met de experts van VMF Administratiekantoor! Vindt u het lastig om met al deze ontwikkelingen rekening te houden? Dan kunt u uw administratie ook aan ons uitbesteden!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.