Nieuws

fout in btw-aangifte herstellen

Een fout in uw btw-aangifte herstellen?

Heeft u een onjuiste btw-aangifte gedaan? Of bent u een factuur vergeten? U wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk corrigeren. VMF Administratiekantoor helpt u graag verder. Wij leggen u precies uit wat u moet doen.

Lees meer »
Gevolgen niet tijding inleveren btw-aangifte

Wat zijn de gevolgen als u niet op tijd uw btw-aangifte indient?

Bent u vergeten om op tijd uw belastingaangifte te doen? U zal de eerste niet zijn. Misschien had u het heel druk met uw bedrijf? Of heeft u er gewoon even niet aan gedacht? VMF Administratiekantoor helpt u verder. Wij kunnen u alles vertellen over de gevolgen die u kunt verwachten wanneer u niet op tijd uw aangifte indient.

Lees meer »
BTW voor starters

Btw voor starters

Als startend ondernemer komt u vrijwel direct in contact met btw. Maar wat moet u als beginner in deze branche hierover weten? En wat houdt btw nu eigenlijk precies in?

Lees meer »
Alternatieve financiering

Alternatieve financiering voor uw onderneming

Heeft u een financiering nodig voor uw onderneming maar kunt u niet voldoende lenen bij de bank of zoekt u juist naar andere manieren? Er zijn tal van alternatieve financieringsvormen die voornamelijk voor MKB’ers en ZZP’ers zeer interessant kunnen zijn. Wij geven u graag wat uitleg over de vier meest gebruikte financieringsvormen.

Lees meer »
Ondernemingsplan schrijven

Het opstellen van een goed ondernemingsplan

De start van een onderneming is lastig. Om ondernemers daarin te leiden is een gedegen ondernemingsplan van groot belang. Dit draagt bij aan de overlevingskansen van een nieuwe onderneming. Maar waaruit bestaat een goed ondernemingsplan? En wat levert het u op als ondernemer. Wij leggen het u graag uit.

Lees meer »
Debiteurenbeheer werkkapitaal

De invloed van debiteurenbeheer op uw werkkapitaal

Zoals eerder aangegeven is goed debiteurenbeheer cruciaal voor uw onderneming om niet betalende klanten te voorkomen. Dit geeft u niet alleen een hoop kopzorgen, het heeft ook invloed op uw werkkapitaal. En dat kan voor problemen zorgen in de onderneming. Wij leggen uit hoe dit werkt en hoe u hierop in kan spelen.

Lees meer »
Debiteurenbeheer

Hoe zorg je voor een goed debiteurenbeheer?

Het debiteurenbeheer is voor iedere ondernemer een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. U wilt immers geen gedoe met betalingen die niet worden voldaan. Toch krijgt iedere ondernemer hiermee te maken. Wij leggen u graag uit hoe u deze problemen kunt voorkomen en wat u het beste kunt doen op het moment dat het toch gebeurt.

Lees meer »
eisen factuur

Welke eisen worden er aan een factuur gesteld?

Een factuur opstellen is vaak lastiger dan gedacht. Zo worden er diverse eisen gesteld aan de inhoud van de factuur, die u goed in acht moet houden. VMF Administratiekantoor kan u helpen met de administratie van uw bedrijf, waaronder het opstellen van uw facturen. We leggen u graag uit wat er allemaal in moet staan.

Lees meer »
Belastingvormen MKB ‘ers ZZP’ers

Belastingvormen voor MKB ‘ers en ZZP’ers

Er bestaan diverse belastingvormen die ondernemers op hun bord krijgen. Iedere belastingvorm heeft zijn eigen regels, bepalingen en bedragen. Daarom is het goed om te weten welke belastingvorm wanneer geldt. Wij geven u een overzicht van de vier belangrijkste belastingen: de omzetbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting.

Lees meer »
Kosten personeel

Wat betaal ik voor mijn personeel?

Er is een groot verschil tussen het brutosalaris van uw personeel en het bedrag dat een werknemer daadwerkelijk kost. Er zijn diverse kostenposten waar u nog rekening mee moet houden. Welke dat precies zijn en hoe dat allemaal zit leggen we u graag uit. Dan weet u precies wat u nou daadwerkelijk betaalt voor uw personeel.

Lees meer »
Boekhouding uitbesteden

Wanneer kan ik het beste mijn boekhouding uitbesteden?

Het uitbesteden van uw boekhouding kan u een hoop werk schelen, maar het verschilt per onderneming wanneer u het punt bereikt dat een boekhouder noodzakelijk is. Er zijn uiteraard geen vaste momenten aan te geven, maar wel een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden voordat u bepaalt om de boekhouding uit handen te geven. Wij helpen u graag op weg in het maken van de keuze voor een boekhouder.

Lees meer »
Bankfinanciering aanvragen

Goed voorbereid een bankfinanciering aanvragen

Een bankfinanciering kan uw onderneming naar een volgend niveau brengen. Het is wel belangrijk om de potentiële financierder ervan te overtuigen dat u de moeite waard bent om in te investeren. We leggen u uit welke stappen u moet ondernemen en welke financiële overzichten belangrijk zijn voor het aanvragen van een bankfinanciering.

Lees meer »
Loonadministratie

Loonadministratie: moet ik dat zelf blijven doen?

Door veel ondernemers wordt de loonadministratie gezien als een grote administratieve last en een complexe klus. Een foutje is zo gemaakt en soms is dit niet zonder gevolgen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de loonadministratie uit te besteden. Maar waar moet u dan op letten en wat moet u nog wel zelf blijven doen?

Lees meer »
Administratie

Administratie op orde krijgen

Als startende ondernemer is het op orde krijgen van uw administratie een belangrijk proces waar u mee te maken krijgt. U krijgt daarbij een aantal keuzes die u moet maken en verplichtingen waar u aan moet voldoen. Alles om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf. Maar er zijn verschillende mogelijkheden dit te doen. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het maken van de juiste keuzes om uw administratie soepel te laten verlopen.

Lees meer »
Opleidingskosten ondernemers

Opleidingskosten voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uzelf blijven ontwikkelen door onder meer het volgen van opleidingen of cursussen. Hier zijn kosten aan verbonden die voor uw rekening zijn. Er zijn echter mogelijke fiscale voordelen wanneer u een opleiding volgt om uw beroep beter uit te voeren. Wij helpen u bij VMF Administratiekantoor graag met het uitzoeken van uw voordeel op de opleidingskosten.

Lees meer »
Geld lenen uit eigen onderneming

Voorwaarden voor lenen van uw eigen onderneming

Als privépersoon kunt u geld lenen van uw eigen onderneming. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het niet altijd mogelijk en moet u rekening houden met een aantal factoren bij het aanvragen van de lening. VMF Administratiekantoor helpt u graag bij het lenen van eigen onderneming. 

Lees meer »
Auto van de zaak

Belastinggevolgen bij een auto van de zaak

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, krijgt u verschillende keuzes die van invloed zijn op uw belastingen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de inkomstenbelasting en uw btw-aangifte. U kunt per type belasting de keuze maken voor een auto als privébezit of als ondernemingsbezit. VMF Administratiekantoor helpt u graag door te adviseren over de mogelijkheden bij een auto van de zaak.

Lees meer »
Leasen

Voordelen van leasen

Als (startende) ondernemer kan de aanschaf van een machine een flinke opgave zijn. De investering kan niet altijd worden gemist en dus moet u op zoek naar een alternatief. Leasen is daarbij een zeer aantrekkelijke mogelijkheid. Zo kunt u toch de benodigde machines aanschaffen zonder een directe investering te moeten doen.

Lees meer »
Arbeidsovereenkomst

Verplichtingen en bepalingen bij uw arbeidsovereenkomst

Een goed opgestelde arbeidsovereenkomst zorgt voor duidelijkheid over de afspraken tussen u en uw werknemer. Maar waar moet u op letten bij het maken van een arbeidsovereenkomst? Zo zijn er een aantal zaken waar u aan moet voldoen. VMF Administratiekantoor helpt u graag bij het correct opstellen van uw arbeidsovereenkomst.

Lees meer »
Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Naast particulieren kunnen ook ondernemers toeslagen aanvragen bij de Belastingdienst. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen ook ondernemers hiervoor in aanmerking komen. Hierbij moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het aanvragen van toeslagen en adviseert u over de mogelijkheden van de verschillende toeslagen.

Lees meer »
Fiscale voordelen bij investeringen

Fiscale voordelen bij investeringen

Het aanschaffen van duurzame middelen kan voor kleinere ondernemers, zoals een ZZP’er, een behoorlijke investering zijn. Toch zullen deze regelmatig moeten worden gedaan. Voor investeringen gelden echter bepaalde fiscale regelingen, waar u als ondernemer ook voordeel uit kunt halen. VMF Administratiekantoor adviseert u graag over de diverse regelingen en wat u daaruit kunt halen.

Lees meer »