Nieuws

automatiseren boekhouder

Mee automatiseren met de boekhouder?

Wanneer uw boekhouder besluit te gaan automatiseren, is het belangrijk om na te gaan of u met uw onderneming daarin mee wilt. Hierbij kunt u zich afvragen wat de overgang naar digitaal met zich meebrengt. Wij zetten in deze blog op een rij waar u rekening mee kunt houden bij de overstap naar digitaal boekhouden.

Lees meer »
slim investeren onderneming

Hoe investeert u slim in uw onderneming?

Investeren in bedrijfsmiddelen heeft de nodige risico’s, maar het kan in goede gevallen erg veel opleveren voor uw onderneming. Maar hoe weet u zeker of u een verantwoorde investering doet? Wij geven u in deze blog graag wat aandachtspunten om u op weg te helpen.

Lees meer »
samenwerken boekhouder

Zo werkt u als ondernemer goed samen met uw boekhouder

Op het moment dat het goed gaat met uw bedrijf, kunt u het als ondernemer wel eens heel druk gaan krijgen. Dan is het goed om niet te trots te zijn om hulp in te roepen. Een boekhouder kan u bijvoorbeeld veel zorg ontnemen als het gaat om de verplichte administratie. Die kan een boekhouder goed bijhouden. Zelfs het doen van uw belastingaangifte hoort bij het takenpakket!

Lees meer »
accountant

Heb ik een accountant of boekhouder nodig?

Wanneer u onderneemt en de zaken goed gaan, kan het lonen om een deel van uw administratie uit te besteden aan een boekhouder die uw dossiers, archieven en financiën bijhoudt. Maar er in de zoektocht naar een geschikt administratiekantoor vliegen de termen u om de oren. Zo kunt u zich bijvoorbeeld gaan afvragen: wat is nou precies het verschil tussen een boekhouder, en een accountant?

Lees meer »
financieel herstel na corona

Zo knokken u en uw bedrijf zich financieel terug na de coronacrisis

Het is aan bijna alles te merken dat de zware coronatijd wordt afgerond: geen anderhalve meter afstand meer, de lockdowns lijken ver weg en er is meer ruimte om te ondernemen. Toch betekent dit ook dat de meeste coronaregelingen voor bedrijven aflopen. Dat betekent dat u weer zelf verantwoordelijk bent voor het oplossen van tekorten binnen uw bedrijf.

Lees meer »
startersaftrek zelfstandigenaftrek

Wat zijn de zelfstandigen- en startersaftrek?

Als zelfstandig ondernemer draagt u veel verantwoordelijkheid, maar u heeft ook recht op veel voordelen. Zo zijn er verschillende aftrekposten die speciaal in het leven zijn geroepen voor ZZP’ers. Twee belangrijke waar u veel voordeel uit kunt halen zijn de zelfstandigen- en startersaftrek. De experts van VMF Administratiekantoor geven u in deze blog meer inzicht in deze aftrekposten.

Lees meer »
urenadministratie

Vergeet uw urenadministratie niet!

Het is iets dat bij veel ondernemers er vaak bij inschiet: het bijhouden van uw urenadministratie. Ook al voelt het als een privéaangelegenheid en kost het tijd; het is toch goed om er even aan te zitten en deze gedetailleerd bij te houden. Want als u genoeg tijd aan uw bedrijf besteedt, levert dat behoorlijk wat belastingvoordelen op. Maak de administratie van uw uren daarom zo inzichtelijk mogelijk voor de Belastingdienst. De experts van VMF Administratiekantoor leggen u in dit artikel uit waarom.

Lees meer »
stoppen of doorgaan ondernemer

Gaat u door, of stopt u als ondernemer?

15 maanden corona hebben er ingehakt, ook bij uw bedrijf. U staat dan ook voor een belangrijke keuze nu aan het einde van de pandemie u de balans op kunt maken. Bent u sterker uit de coronacrisis gekomen, of is het misschien tijd om met uw bedrijf te stoppen? Bij VMF Administratiekantoor weten we welke vervolgstappen u kunt zetten.

Lees meer »
bereid uw bedrijf voor

Bereid uw bedrijf deze zomer voor op het leven na corona

Deze zomer wordt een bijzondere: na maanden van beperkingen is het eindelijk tijd om vooruit te kijken op een jaar waarin alles weer normaler wordt. Het is dus goed om u daar als ondernemer op voor te bereiden. Daarom raadt VMF Administratiekantoor u aan om niet alleen uit te rusten, maar ook plannen te maken voor het komende jaar.

Lees meer »
administratie

Deze administratie moet u als ondernemer bijhouden

Wanneer u besluit te gaan ondernemen, is dat een grote verantwoordelijkheid. Zo bent u wettelijk verplicht om uw administratie bij te houden. Maar wat er precies bij die administratie komt kijken kan erg verwarrend zijn. Wat moet u bijhouden en hoe vergemakkelijkt dat het ondernemerschap voor u? De experts van VMF Administratiekantoor leggen u graag uit welke gegevens u moet bewaren.

Lees meer »
belastinggeld terug na corona

Zo krijgt u na een zwaar coronajaar belastinggeld terug

Heeft u ook een zwaar jaar gehad door de coronacrisis? U bent niet de enige ondernemer die als gevolg naar manieren zoekt om de schade te beperken. Nu u binnenkort meer informatie krijgt over uw belastingaangifte van eerder dit jaar, is het goed om na te denken of u nog recht heeft op teruggaven van de Belastingdienst.

Lees meer »
onderhandel adviseur

Onderhandelen met een adviseur

Onderhandelen is een vast onderdeel van het ondernemerschap. Maar als ZZP’er belandt u al snel in een lastig parket. Want als u te hard onderhandelt, zou het kunnen dat de opdracht naar iemand anders gaat. En dan heeft u helemaal geen inkomsten. Toch moet u als zelfstandige niet zomaar met lage tarieven akkoord gaan, terwijl u er hard voor moet werken. Praten met een ervaren adviseur helpt u bij het vinden van een oplossing.

Lees meer »
online geldzaken regelen met de boekhouder

Online geldzaken regelen met uw boekhouder

Steeds meer zaken gaan online, ook geldzaken. Zo zijn er veel digitale tools die uw boekhouder kan gebruiken om facturen te maken, de belastingaangifte voor te bereiden en bonnetjes op te slaan in een database. Maar samen met uw boekhouder beslissen over uw geldzaken kan óók online. En dat opent de deur naar diverse mogelijkheden.

Lees meer »
franchise

Moet ik als ondernemer in een franchise stappen?

Wanneer u zelf uw zaakjes als ondernemer wilt blijven regelen, maar ook behoefte hebt aan zekerheid, lijkt in een franchise stappen een goede optie. U behoudt zelf enige vrijheid en geniet daarnaast van het voordeel dat u onderdeel bent van een groter bedrijf met een bewezen concept. Maar is franchisenemer worden echt in alle gevallen slim?

Lees meer »
zakelijk etentje

Zakelijke etentjes: hoe zit dat?

De eerste versoepelingen zijn begin deze maand ingegaan en nieuwe staan ongetwijfeld voor de deur. Zo denkt het kabinet na over de heropening van terrassen. Lekker op het terras genieten van een hapje en biertje in de lentezon mag dan weer! Dan doemt bij u als ondernemer natuurlijk weer die vraag op: wanneer kan ik een zakelijke lunch of diner eigenlijk aftrekken?

Lees meer »
belastingaangifte in coronatijd

Belastingaangifte doen in coronatijd

Ondernemers hebben het zwaar gehad in 2020. Misschien heeft u ook wel om coronasteun moeten vragen bij de overheid. Nu het indienen van de belastingaangifte weer voor de deur staat, is het goed om stil te staan bij de gevolgen die deze steun heeft voor uw bedrijf. En die kunnen weleens in uw voordeel zijn.

Lees meer »
contracten tekenen en bijhouden

Met deze tips houdt u grip op contracten

Grip houden op uw zaken is belangrijk. Zeker als het gaat om contracten. Wij geven u in dit blog handige tips om grip te houden op uw contracten, zodat u makkelijk in de gaten kunt houden of deze nog bij uw doelen aansluiten.

Lees meer »
registreer ritten

Waarom u uw ritten moet registreren

Uw zakelijke auto komt natuurlijk goed van pas voor alle reizen die u moet maken voor werk. Maar wat als u deze auto ook voor privézaken wil gebruiken? In dat geval is het slim om een rittenregistratie bij te houden. In deze blog leggen de experts van VMF Administratiekantoor uit waarom.

Lees meer »
Beste factuur opstellen

De beste factuur opstellen

De beste factuur opstellen Als ZZP’er bent u voor veel zaken zelf verantwoordelijk. Waaronder voor één van de belangrijkste binnen uw onderneming: een factuur opstellen.

Lees meer »
Slim financieel plannen

Slim financieel plannen

Slim financieel plannen Als ondernemer bent u uiteraard enthousiast over de toekomst van uw bedrijf. Daarom moet u open staan voor nieuwe ontwikkelingen als duurzaam

Lees meer »
Investeren marketing

Investeren in marketing

Investeren in marketing U staat aan het hoofd van een onderneming en wil nog meer klanten binnenhalen. Investeren in marketing is dan een goede manier

Lees meer »
fout in btw-aangifte herstellen

Een fout in uw btw-aangifte herstellen?

Heeft u een onjuiste btw-aangifte gedaan? Of bent u een factuur vergeten? U wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk corrigeren. VMF Administratiekantoor helpt u graag verder. Wij leggen u precies uit wat u moet doen.

Lees meer »
Gevolgen niet tijding inleveren btw-aangifte

Wat zijn de gevolgen als u niet op tijd uw btw-aangifte indient?

Bent u vergeten om op tijd uw belastingaangifte te doen? U zal de eerste niet zijn. Misschien had u het heel druk met uw bedrijf? Of heeft u er gewoon even niet aan gedacht? VMF Administratiekantoor helpt u verder. Wij kunnen u alles vertellen over de gevolgen die u kunt verwachten wanneer u niet op tijd uw aangifte indient.

Lees meer »

Uw administratie uitbesteden aan een administratiebureau?

Met de moderne technologie van tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker om uw administratie zelf te verwerken. Toch heeft het uitbesteden van uw administratie aan een professioneel administratiekantoor nog altijd meerwaarde. VMF Administratiekantoor vertelt u hier graag meer over.

Lees meer »

Als ondernemer uw pensioen regelen

Wilt u weten op welke manieren u als ondernemer uw pensioen kan vaststellen? U heeft hier namelijk verschillende mogelijkheden voor. VMF Administratiekantoor vertelt u alles wat u moet weten over uw pensioenregeling.

Lees meer »
BTW voor starters

Btw voor starters

Als startend ondernemer komt u vrijwel direct in contact met btw. Maar wat moet u als beginner in deze branche hierover weten? En wat houdt btw nu eigenlijk precies in?

Lees meer »
Alternatieve financiering

Alternatieve financiering voor uw onderneming

Heeft u een financiering nodig voor uw onderneming maar kunt u niet voldoende lenen bij de bank of zoekt u juist naar andere manieren? Er zijn tal van alternatieve financieringsvormen die voornamelijk voor MKB’ers en ZZP’ers zeer interessant kunnen zijn. Wij geven u graag wat uitleg over de vier meest gebruikte financieringsvormen.

Lees meer »
Ondernemingsplan schrijven

Het opstellen van een goed ondernemingsplan

De start van een onderneming is lastig. Om ondernemers daarin te leiden is een gedegen ondernemingsplan van groot belang. Dit draagt bij aan de overlevingskansen van een nieuwe onderneming. Maar waaruit bestaat een goed ondernemingsplan? En wat levert het u op als ondernemer. Wij leggen het u graag uit.

Lees meer »
Debiteurenbeheer werkkapitaal

De invloed van debiteurenbeheer op uw werkkapitaal

Zoals eerder aangegeven is goed debiteurenbeheer cruciaal voor uw onderneming om niet betalende klanten te voorkomen. Dit geeft u niet alleen een hoop kopzorgen, het heeft ook invloed op uw werkkapitaal. En dat kan voor problemen zorgen in de onderneming. Wij leggen uit hoe dit werkt en hoe u hierop in kan spelen.

Lees meer »
Debiteurenbeheer

Hoe zorg je voor een goed debiteurenbeheer?

Het debiteurenbeheer is voor iedere ondernemer een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. U wilt immers geen gedoe met betalingen die niet worden voldaan. Toch krijgt iedere ondernemer hiermee te maken. Wij leggen u graag uit hoe u deze problemen kunt voorkomen en wat u het beste kunt doen op het moment dat het toch gebeurt.

Lees meer »
eisen factuur

Welke eisen worden er aan een factuur gesteld?

Een factuur opstellen is vaak lastiger dan gedacht. Zo worden er diverse eisen gesteld aan de inhoud van de factuur, die u goed in acht moet houden. VMF Administratiekantoor kan u helpen met de administratie van uw bedrijf, waaronder het opstellen van uw facturen. We leggen u graag uit wat er allemaal in moet staan.

Lees meer »
Belastingvormen MKB ‘ers ZZP’ers

Belastingvormen voor MKB ‘ers en ZZP’ers

Er bestaan diverse belastingvormen die ondernemers op hun bord krijgen. Iedere belastingvorm heeft zijn eigen regels, bepalingen en bedragen. Daarom is het goed om te weten welke belastingvorm wanneer geldt. Wij geven u een overzicht van de vier belangrijkste belastingen: de omzetbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting.

Lees meer »
Kosten personeel

Wat betaal ik voor mijn personeel?

Er is een groot verschil tussen het brutosalaris van uw personeel en het bedrag dat een werknemer daadwerkelijk kost. Er zijn diverse kostenposten waar u nog rekening mee moet houden. Welke dat precies zijn en hoe dat allemaal zit leggen we u graag uit. Dan weet u precies wat u nou daadwerkelijk betaalt voor uw personeel.

Lees meer »
Boekhouding uitbesteden

Wanneer kan ik het beste mijn boekhouding uitbesteden?

Het uitbesteden van uw boekhouding kan u een hoop werk schelen, maar het verschilt per onderneming wanneer u het punt bereikt dat een boekhouder noodzakelijk is. Er zijn uiteraard geen vaste momenten aan te geven, maar wel een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden voordat u bepaalt om de boekhouding uit handen te geven. Wij helpen u graag op weg in het maken van de keuze voor een boekhouder.

Lees meer »
Bankfinanciering aanvragen

Goed voorbereid een bankfinanciering aanvragen

Een bankfinanciering kan uw onderneming naar een volgend niveau brengen. Het is wel belangrijk om de potentiële financierder ervan te overtuigen dat u de moeite waard bent om in te investeren. We leggen u uit welke stappen u moet ondernemen en welke financiële overzichten belangrijk zijn voor het aanvragen van een bankfinanciering.

Lees meer »
Loonadministratie

Loonadministratie: moet ik dat zelf blijven doen?

Door veel ondernemers wordt de loonadministratie gezien als een grote administratieve last en een complexe klus. Een foutje is zo gemaakt en soms is dit niet zonder gevolgen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de loonadministratie uit te besteden. Maar waar moet u dan op letten en wat moet u nog wel zelf blijven doen?

Lees meer »
Administratie

Administratie op orde krijgen

Als startende ondernemer is het op orde krijgen van uw administratie een belangrijk proces waar u mee te maken krijgt. U krijgt daarbij een aantal keuzes die u moet maken en verplichtingen waar u aan moet voldoen. Alles om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf. Maar er zijn verschillende mogelijkheden dit te doen. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het maken van de juiste keuzes om uw administratie soepel te laten verlopen.

Lees meer »
Opleidingskosten ondernemers

Opleidingskosten voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uzelf blijven ontwikkelen door onder meer het volgen van opleidingen of cursussen. Hier zijn kosten aan verbonden die voor uw rekening zijn. Er zijn echter mogelijke fiscale voordelen wanneer u een opleiding volgt om uw beroep beter uit te voeren. Wij helpen u bij VMF Administratiekantoor graag met het uitzoeken van uw voordeel op de opleidingskosten.

Lees meer »
Geld lenen uit eigen onderneming

Voorwaarden voor lenen van uw eigen onderneming

Als privépersoon kunt u geld lenen van uw eigen onderneming. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het niet altijd mogelijk en moet u rekening houden met een aantal factoren bij het aanvragen van de lening. VMF Administratiekantoor helpt u graag bij het lenen van eigen onderneming. 

Lees meer »
Auto van de zaak

Belastinggevolgen bij een auto van de zaak

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, krijgt u verschillende keuzes die van invloed zijn op uw belastingen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de inkomstenbelasting en uw btw-aangifte. U kunt per type belasting de keuze maken voor een auto als privébezit of als ondernemingsbezit. VMF Administratiekantoor helpt u graag door te adviseren over de mogelijkheden bij een auto van de zaak.

Lees meer »
Leasen

Voordelen van leasen

Als (startende) ondernemer kan de aanschaf van een machine een flinke opgave zijn. De investering kan niet altijd worden gemist en dus moet u op zoek naar een alternatief. Leasen is daarbij een zeer aantrekkelijke mogelijkheid. Zo kunt u toch de benodigde machines aanschaffen zonder een directe investering te moeten doen.

Lees meer »
Arbeidsovereenkomst

Verplichtingen en bepalingen bij uw arbeidsovereenkomst

Een goed opgestelde arbeidsovereenkomst zorgt voor duidelijkheid over de afspraken tussen u en uw werknemer. Maar waar moet u op letten bij het maken van een arbeidsovereenkomst? Zo zijn er een aantal zaken waar u aan moet voldoen. VMF Administratiekantoor helpt u graag bij het correct opstellen van uw arbeidsovereenkomst.

Lees meer »
Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Naast particulieren kunnen ook ondernemers toeslagen aanvragen bij de Belastingdienst. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen ook ondernemers hiervoor in aanmerking komen. Hierbij moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het aanvragen van toeslagen en adviseert u over de mogelijkheden van de verschillende toeslagen.

Lees meer »
Fiscale voordelen bij investeringen

Fiscale voordelen bij investeringen

Het aanschaffen van duurzame middelen kan voor kleinere ondernemers, zoals een ZZP’er, een behoorlijke investering zijn. Toch zullen deze regelmatig moeten worden gedaan. Voor investeringen gelden echter bepaalde fiscale regelingen, waar u als ondernemer ook voordeel uit kunt halen. VMF Administratiekantoor adviseert u graag over de diverse regelingen en wat u daaruit kunt halen.

Lees meer »