Nieuws

belasting fouten

Herken en voorkom fiscale valkuilen in uw onderneming

Het indienen van belastingen is een cruciale verantwoordelijkheid voor elk bedrijf, maar het kan een ingewikkeld proces zijn dat gemakkelijk tot fouten kan leiden. Deze fouten kunnen leiden tot onnodige boetes en sancties, en zelfs tot juridische problemen. Om deze valkuilen te vermijden, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de veelvoorkomende fouten die bedrijven maken bij belastingaangifte en hoe deze te vermijden. In deze blog vertellen we meer over hoe u veelgemaakte fouten rondom fiscaliteiten kunt voorkomen.

Lees meer »
start-up administratie

Het belang van een nauwkeurige administratie bij een start-up

Als beginnend ondernemer staat u voor een flinke uitdaging. Het opzetten en laten groeien van een start-up vereist niet alleen visie en doorzettingsvermogen, maar ook een solide administratieve basis. In deze blog zullen we dieper ingaan op het belang van een nauwkeurige administratie voor start-ups en waarom dit fundamenteel is voor uw succes op de lange termijn!

Lees meer »
eenmanszaak omzetten bv

Drie manieren om uw eenmanszaak om te zetten naar een bv

Het omzetten van een eenmanszaak naar een bv kan een slimme zet zijn voor groei en bescherming van uw bedrijf. Maar hoe doet u dat precies? Er zijn verschillende manieren om deze overgang te maken, en vandaag gaan we dieper in op drie van de meest gebruikte methoden. Onthoud echter altijd: raadpleeg een expert, zoals VMF Administratiekantoor, om te bepalen welke optie het beste past bij uw specifieke situatie!

Lees meer »
vakantiegeld zelfstandig ondernemer

Vakantiegeld als zelfstandig ondernemer: hoe zit dat?

Als zelfstandig ondernemer geniet u van de vrijheid om uw eigen tijd in te delen en uw eigen zakelijke beslissingen te nemen. Eén van de voordelen van het werken als zelfstandige is dat u niet gebonden bent aan traditionele arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld. Maar betekent dit dat zelfstandig ondernemers geen recht hebben op vakantiegeld? Of juist op zoveel als u zelf wilt? We vertellen u hier meer.

Lees meer »
aov verplicht

Vanaf 2027 is het hebben van een AOV verplicht voor zzp’ers

In 2027 wordt het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verplicht voor zelfstandige ondernemers. Deze verandering brengt een aantal belangrijke wijzigingen met zich mee die van invloed zijn op de financiële planning en administratie van ZZP’ers. Bij VMF Administratiekantoor begrijpen we dat deze verandering vragen oproept en willen we u graag voorzien van alle nodige informatie, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Lees meer »
begroting maken

Leer begroten: houd uw uren bij voor een nauwkeurige administratie

Als zelfstandig ondernemer bent u gewend om hard te werken en uw tijd efficiënt in te delen. Maar wat als u merkt dat u meer uren aan een opdracht besteedt dan u oorspronkelijk had begroot? Dit kan leiden tot onverwachte financiële tegenvallers en een verstoorde balans in uw bedrijfsvoering. Gelukkig is er een praktische oplossing: het nauwkeurig bijhouden van uw uren. Bij VMF Administratiekantoor weten we hoe belangrijk het is om grip te houden op uw financiën, en daarom helpen we u graag om uw administratie nauwkeurig bij te houden.

Lees meer »
scheiden onderneming

De invloed van scheiden op uw onderneming

Als ondernemer is het essentieel om te begrijpen hoe een scheiding de zaken kan beïnvloeden en welke opties beschikbaar zijn om uw bedrijf te beschermen. Bij VMF Administratiekantoor begrijpen we dat dit een uitdagende periode kan zijn, daarom staan onze experts klaar om financieel advies te bieden tijdens dit proces.

Lees meer »
van verlies naar winst onderneming

Verander verlies in winst dankzij een nauwkeurige administratie

In de wereld van ondernemen is het niet ongewoon om af en toe tegen verliezen aan te lopen. Maar wat als u verteld wordt dat een correcte en nauwkeurige administratie de sleutel kan zijn om deze verliezen om te buigen naar winst? Bij VMF Administratiekantoor begrijpen we de waarde van een gedetailleerde administratie en hoe deze kan worden ingezet om kansen te ontdekken, problemen te identificeren en uiteindelijk een oplossing te vinden die uw bedrijf weer op het juiste spoor zet.

Lees meer »
goede boekhouder

Het belang van een goede communicatie tussen ondernemers en hun boekhouder

Bij VMF Administratiekantoor begrijpen we dat heldere communicatie tussen ondernemers en hun boekhouders cruciaal is voor een vlekkeloze financiële werking. Onze focus ligt op praktische resultaten en efficiëntie. We geloven sterk dat een directe en open dialoog zorgt voor een soepele samenwerking, waardoor we snel kunnen schakelen bij veranderingen en effectieve oplossingen kunnen bieden. Wij zijn er niet alleen om cijfers te verwerken, maar om als partner samen te werken aan een financiële strategie die uw bedrijf vooruithelpt. Kortom, bij VMF staat goede communicatie centraal in alles wat we doen.

Lees meer »
tips financiën

Een goed begin van 2024 voor starters: tips om uw financiën op orde te houden

Een gezonde financiële situatie is essentieel voor het succes en de groei van elk bedrijf. Het beheren van de financiën van uw onderneming gaat verder dan alleen het bijhouden van inkomsten en uitgaven; het vereist een goed doordachte strategie en consistente monitoring. Is 2024 het jaar waarin u de eerste stappen neemt in het ondernemerschap? Wij geven hier enkele waardevolle tips om de financiën van uw beginnende onderneming op orde te houden!

Lees meer »
werkkostenregeling wkr

Ontdek de voordelen van Werkkostenregeling (WKR) voor uw onderneming

Als werkgever wilt u uw team een blijk van waardering kunnen geven zonder het oplopen van fiscale complicaties. De Werkkostenregeling (WKR) is in het leven geroepen om diverse mogelijkheden te bieden om uw werknemers een extraatje te geven waar dat nodig is, en waar u dat natuurlijk wilt, zonder hier direct fiscale nadelen van te ervaren. VMF Administratiekantoor verkent in deze blog samen met u de wereld van de WKR, waarbij we de vrije ruimte, gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen toelichten.

Lees meer »
boekhoudjaar afsluiten

Uw checklist voor het correct afsluiten van dit boekhoudjaar als ondernemer

Het einde van 2023 is in zicht en voor zelfstandig ondernemers is dit een belangrijke periode om de administratie op orde te brengen en het huidige boekjaar correct af te sluiten. Een foutloze afsluiting van het administratiejaar is essentieel voor een soepele overgang naar 2024, en natuurlijk voor het voldoen aan de wettelijke verplichtingen als ondernemer. Om u als ondernemer een handje op weg te helpen, heeft VMF Administratiekantoor een checklist gemaakt die u kunt nalopen om zo niks over het hoofd te zien tijdens het afsluiten van het huidige boekjaar.

Lees meer »
ZW- en WGA-verzekering

Wat is wijsheid: eigenrisicodrager worden of een ZW- en WGA-verzekering bij het UWV?

De wet BeZaVa, afkorting voor Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters, legt werkgevers de verplichting op om voormalige medewerkers bij ziekte of arbeidsongeschiktheid door te betalen. U heeft drie opties om dit te regelen: automatisch via het UWV, het aannemen van het eigenrisicodragerschap, of (deels) verzekeren bij een door u gekozen verzekeringsmaatschappij. In deze blog bespreken we de wet BeZaVa en de mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden.

Lees meer »
boekhouder nieuw bedrijf

De rol van een boekhouder bij het opstarten van een nieuw bedrijf

Het starten van een nieuw bedrijf is een spannende onderneming, maar het kan ook een uitdagende en stressvolle tijd zijn, vooral als het gaat om financiën. Het opzetten van een solide financiële basis is essentieel voor het succes op de lange termijn van een bedrijf. Hier komt de rol van een ervaren boekhouder om de hoek kijken. In deze blog bespreken we hoe wij als administratiekantoor u ondersteunen bij het opzetten van een solide financiële basis voor startende ondernemingen.

Lees meer »
boekhoudsysteem zakelijke beslissingen

Hoe kan een goed boekhoudsysteem u helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen?

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk al vaak gehoord dat het bijhouden van nauwkeurige financiële gegevens van cruciaal belang is voor het succes van uw bedrijf. Als deskundig administratiekantoor, kunnen we dit beamen. Een goed boekhoudsysteem gaat echter verder dan alleen het voldoen aan wettelijke verplichtingen. Het kan een krachtig hulpmiddel zijn om u te helpen bij het nemen van weloverwogen zakelijke beslissingen. In deze blog zullen we bespreken hoe een goed boekhoudsysteem uw bedrijf kan ondersteunen bij het nemen van strategische keuzes en het stimuleren van groei.

Lees meer »
cryptovaluta belasting

Cryptovaluta: hoe zit het met de belastingheffing?

Cryptovaluta, of kortweg crypto’s, hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en trekken steeds meer aandacht van de Belastingdienst. Als ondernemer of investeerder in crypto’s is het essentieel om te weten hoe de belastingheffing op deze digitale activa werkt. In deze blog bespreken we de twee belangrijkste scenario’s: belasting betalen in box 1 of box 3.

Lees meer »
strategische financiele planning

Uw onderneming laten groeien dankzij een strategische financiële planning

Wilt u met uw onderneming groeien in de toekomst? Het laten groeien van uw onderneming met behulp van een strategische financiële planning vereist een goed doordachte aanpak en een grondige analyse van uw financiële situatie. Een nauwkeurige en geheel correcte administratie is essentieel voor het inzien van de juiste informatie. Alleen zo kunt u een kloppende prognose maken voor de komende tijd. We lichten hier enkele belangrijke stappen en tips uit om uw bedrijf te laten groeien met behulp van een strategische financiële planning:

Lees meer »
belastingdeadlines ondernemer

Belangrijke belastingdeadlines voor u als ondernemer

Als ondernemer is het voldoen aan belastingverplichtingen een essentieel aspect van het runnen van een succesvol bedrijf. Fiscale naleving kan echter complex zijn, en het niet op tijd indienen van belastingaangiften kan leiden tot boetes en andere financiële gevolgen. Om deze uitdagingen te omzeilen, is het cruciaal om op de hoogte te zijn van belangrijke belastingdeadlines en ervoor te zorgen dat uw bedrijf tijdig aan zijn fiscale verplichtingen voldoet. In deze blog zullen we enkele van deze essentiële deadlines bespreken en waarom ze zo belangrijk zijn voor ondernemers.

Lees meer »
boekhoudfouten

Veelvoorkomende boekhoudfouten die u als ondernemer kunt vermijden

Als drukke ondernemer begrijpt u ongetwijfeld het belang van een goede boekhouding voor uw bedrijf. Het bijhouden van een nauwkeurige financiële administratie is essentieel om een gezonde financiële situatie te behouden en uw bedrijf op koers te houden. In deze blog willen we enkele veelvoorkomende boekhoudfouten bespreken die ondernemers vaak maken en waar u op moet letten om ze te vermijden.

Lees meer »
belastingvoordelen ondernemers

Belastingvoordelen voor ondernemers: waar moet u op letten

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk al gemerkt dat belastingen een belangrijk onderdeel zijn van uw bedrijfsvoering. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de verschillende belastingvoordelen waar u als ondernemer recht op heeft. Bij VMF Administratiekantoor kunnen we u adviseren over en ondersteunen in alle fiscaliteiten. In deze blog willen we u graag informeren over enkele belangrijke belastingvoordelen waar u op moet letten, zodat u optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden die de fiscale wetgeving biedt.

Lees meer »
financiële planning

Is uw financiële planning in orde?

Als zelfstandig ondernemer bent u verantwoordelijk voor het succes van uw bedrijf en uw eigen financiële toekomst. Eén van de belangrijkste aspecten van een succesvolle onderneming is het hebben van een duidelijke financiële planning. Het stelt u in staat om uw inkomsten en uitgaven te beheren, uw investeringen te plannen, uw pensioen veilig te stellen en risico’s te beheersen. In deze blog willen we u graag laten zien waarom een duidelijke financiële planning zo belangrijk is voor zelfstandig ondernemers zoals u.

Lees meer »
verplicht aov zzp

Als zzp’er verplicht een AOV?

De AOV is de laatste tijd veel in het nieuws. Tot op de dag van vandaag is het altijd een keuze geweest om u als zelfstandig ondernemer te laten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Een moeilijke keuze voor velen: is het slim om te doen? Wat zijn de risico’s die u loopt? Bent u er meer geld aan kwijt dan nodig of is het een essentieel vangnet? Al eerder hebben wij een blog geschreven over het belang van een AOV voor zelfstandig ondernemers. Maar nu: het kabinet wil een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verplicht stellen voor zzp’ers. Deze maatregel ligt op tafel om ervoor te zorgen dat zelfstandigen beter beschermd zijn tegen financiële tegenslagen. Wat betekent dit voor u als zelfstandig ondernemer?

Lees meer »
werken na pensioenleeftijd

Wilt u graag doorwerken na uw pensioenleeftijd?

We zien dat steeds meer mensen na het bereiken van hun pensioenleeftijd door willen werken. Het zijn vooral zelfstandig ondernemers die (zowel met en zonder personeel) aan het werk blijven, als eigen baas kunt u uw pensioendatum namelijk zelf bepalen. Daarnaast is het financieel gezien ook nog eens erg verstandig om te doen. De afgelopen 5 jaar heeft er een flinke stijging van maar liefst 40% plaatsgevonden in het aantal ondernemers die na hun AOW doorwerken. En dit is niet omdat het moet, maar omdat velen nog te veel geluk ervaren bij het uitoefenen van hun werk. Deze vrijheid die ondernemerschap u biedt, komt ook nog eens gepaard met onverwachte voordelen. We vertellen u hier meer.

Lees meer »
trouwen onderneming

U gaat trouwen: waar moet u aan denken?

Bent u een ondernemer? Dan heeft trouwen niet alleen invloed op uw persoonlijke leven, maar ook op uw zakelijke leven. Hoewel het meerdere voordelen met zich mee brengt, zijn er ook misschien nadelen om aan te denken. In Nederland heeft u de mogelijkheid om te trouwen op huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen. We leggen u hier uit welke fiscale veranderingen er op u af kunnen komen.

Lees meer »
jaarrekening uitbesteden

Alles wat u moet weten over een jaarrekening

Een jaarrekening is onmisbaar voor ondernemers: of u nu bezig bent met een start-up of al jaren een ondernemer bent. Dit belangrijke document geeft inzicht in de financiële situatie van uw onderneming. Het opstellen en deponeren van een jaarrekening is zelfs voor veel organisaties verplicht. Maakt u een jaarrekening? Dan krijgt u inzicht in hoe uw onderneming het afgelopen jaar gedraaid heeft. Vergaar inzicht in de financiële gezondheid van uw onderneming en bekijk of alles nog in lijn loopt met uw toekomstplannen voor uw onderneming. Een jaarrekening bestaat uit twee delen: een balans en een winst- en verliesrekening. We vertellen u hier meer.

Lees meer »
zakelijke ov-ritten btw

Reizen met het openbaar vervoer als zzp’er? Verreken de btw!

Nu de benzineprijzen opnieuw aan het stijgen zijn, kan het een goed idee zijn om vaker de bus of de trein te pakken om zo voordeliger uit te zijn. Als zzp’ers mag u btw over zakelijke uitgaven aftrekken. Wist u dat u ook btw kunt terugvragen op uw zakelijke ov-ritten? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 van de 3 zzp’ers dit niet doet en dus meer betaalt voor het gebruik van openbaar vervoer dan nodig is. Zo kunt u gemiddeld wel 260 euro per jaar laten liggen, dat is zonde. Wij vertellen hier meer over de mogelijkheden!

Lees meer »
fiets van de zaak

Een fiets van de zaak: het komt steeds vaker voor

Een auto van de zaak kennen we wel, maar een fiets van de zaak is ook steeds meer in opkomst. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook nog eens een duurzame vervanger van de auto of het openbaar vervoer. Vast staat: in de basis moet de werkgever jaarlijks 7% van de consumentenadviesprijs, inclusief BTW, bij het belastbaar inkomen van de werknemer tellen. De fiets van de zaak mag zowel zakelijk als privé gebruikt worden, over dit voordeel betaalt de werkgever loonbelasting. Er zijn twee manieren om als werkgever een fiets van de zaak te regelen voor werknemers, die lichten we hieronder voor u uit.

Lees meer »
prijsstijging

Hoe voert u probleemloos een prijsstijging door?

Doordat de prijzen dankzij de inflatie flink zijn gestegen, en we het einde hiervan nog steeds niet in zicht zien helaas, kan het zijn dat het nodig is om de prijzen van uw producten en/of diensten ook te verhogen. Stijgende kostenposten kunnen ervoor zorgen dat u op een gegeven moment geen andere keuze meer heeft dan uw prijzen te verhogen om uw onderneming gezond te houden. Hoe voert u een prijsstijging door en waar moet u aan denken wat betreft uw klanten en bijkomende risico’s? We vertellen het u beknopt in deze blog.

Lees meer »
tijd voor boekhouder

Is het tijd voor een boekhouder?

Begint u net met een (zelfstandig) onderneming of bent u misschien al een tijdje actief als ondernemer? Dan kan het in sommige gevallen raadzaam zijn om een boekhouder in de arm te nemen. In Nederland is het niet verplicht om uw administratie uit te besteden aan een boekhouder, al is het in veel gevallen wel verstandig. Een boekhouder of administratiekantoor kan ervoor zorgen dat uw financiële administratie, fiscaliteiten, jaarrekening en salarisadministratie te allen tijde compleet in orde zijn. Twijfelt u of het tijd is voor de hulp van een administratiekantoor? We zetten hier de belangrijkste voordelen van een boekhouder voor u op een rij.

Lees meer »
belastingplan 2023

Wat worden de uitdagingen voor zelfstandigen uit het Belastingplan 2023?

Wat we als zelfstandigen vooral nog van Prinsjesdag kunnen herinneren is dat de zelfstandigenaftrek op termijn zo goed als verdwijnt. Daarnaast is met de ingang van 2023 de fiscale oudedagsreserve (FOR) opgeheven en hebben er veranderingen plaatsgevonden in box 3. Belastingen horen bij zelfstandig ondernemen. Het is aan de zelfstandig ondernemers om hier slim mee om te gaan en er een nieuwe weg in te vinden. Hoe doet u dat? We leggen u hier beknopt uit hoe u kunt werken met het nieuwe Belastingplan.

Lees meer »
klanten niet betalen

Klanten die te laat betalen: is dat te voorkomen?

Bij het hebben van een (zelfstandige) onderneming is het onvermijdelijk dat u af en toe tegen lastige problemen aanloopt. Klanten die te laat betalen klinken u vast wel bekend in de oren. U heeft al drie herinneringen gestuurd maar het bedrag is nog niet gestort. Wat doet u nu? Een lastige situatie: u wil dit natuurlijk op een professionele manier oplossen om de samenwerking prettig voort te zetten, maar het kost u wel kostbare tijd en energie. Is er een manier om klanten altijd op tijd hun facturen te laten betalen?

Lees meer »
boekhouding regelen

6 tips: hoe sluit u een boekhouding jaar goed af?

Het einde van het jaar komt weer in zicht! Dan betekent dat u zich gereed moet maken voor een correcte afsluiting van het boekjaar 2022. Misschien niet iets waar u naar uit kijkt, maar wel essentieel om goed geregeld te hebben. In deze blog bieden we u 6 tips waarmee u uw boekhouding compleet op orde krijgt aan het eind van het jaar en 2023 optimaal kunt beginnen.

Lees meer »
uurtarief

Heeft u nog een goed uurtarief?

Wanneer is de laatste keer dat u goed heeft nagedacht over de hoogte van uw uurtarief? Het verhogen van uw tarief kan ontstaan uit verschillende beweegredenen. Is uw bedrijf gegroeid, of heeft u uw kennis, expertise en ervaring uitgebreid? Nu we in tijden van inflatie zitten, kijkt niemand ervan op als uurtarieven worden verhoogd. Wél is het belangrijk om te weten wat een terechte verhoging zou zijn en hoe u dat gaat communiceren met uw partners en klanten. Hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Lees meer »
thuis werken

Ik werk thuis: mag ik dan kosten aftrekken?

De zomervakantie zit er weer op en het gros is weer hard aan het werk. Na het terugkomen van vakantie is het een geschikte tijd om te kijken of alles nog gaat naar behoren. Nu hybride werkvormen steeds gebruikelijker zijn, mits het mogelijk is bij het beroep, is de kans aanwezig dat u regelmatig thuis werkt. Nu is het gebruikelijk dat een medewerker een bepaald bedrag ontvangt van de werkgever om te investeren in een goede werkomgeving in huis. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een thuiswerkvergoeding aan te vragen. Bent u (zelfstandig) ondernemer? Dan moet u dit helemaal zelf regelen. We weten als geen ander hoe belangrijk een fijne werkplek is voor de productiviteit. Daarom lichten we hier beknopt toe wanneer u welke kosten kunt aftrekken van uw inkomen.

Lees meer »
kortere betaaltermijn

Meer bescherming voor mkb’ers dankzij kortere betaaltermijn

Vanaf 1 juli was het zo ver: de maximale betaaltermijn van het grootbedrijf aan het mkb is gehalveerd van 60 naar 30 dagen. Dat is goed nieuws! Dankzij dit nieuwe betaaltermijn ervaren ondernemers minder snel financiële problemen door het feit dat facturen pas heel laat betaald worden. Deze nieuwe wet is ingevoerd voor meer bescherming voor midden- en kleinbedrijven. We lichten hieronder uit wat voor invloed dit heeft op u als ondernemer.

Lees meer »
onderneming groeien

Groeit uw onderneming snel? Houd het volgende in de gaten

Zit uw onderneming in de lift en is het nodig om uit te breiden? Gefeliciteerd! Een groeiend bedrijf is de droom van elke ondernemer. Een groeiende onderneming brengt veel voordelen, maar ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zijn er onverwachte dingen waar u rekening mee moet houden? Wanneer is het slim om nieuw personeel aan te nemen? En wat betekent dit voor uw boekhouding? We vertellen hier beknopt waar u op moet letten zodat uw onderneming correct mee blijft groeien.

Lees meer »
FOR wordt afgeschaft

De FOR wordt afgeschaft: wat is de beste keuze voor u?

De kogel is door de kerk: per 1 januari 2023 wordt de Fiscale Oudedagsreserve (FOR) afgeschaft. Zo hopen ze de verhoging van de kosten van de AOW mede te kunnen financieren. Velen zijn verbaasd over deze keuze omdat maar liefst 34% van de zelfstandige ondernemers gebruik maakt van de FOR. Het is erg belangrijk dat zzp’ers pensioen opbouwen. Wat zijn de beste alternatieven voor de oudedagsreserve?

Lees meer »
als ondernemer ontspannen op vakantie

Als ondernemer ontspannen op vakantie? Dat kan!

Als zelfstandig ondernemer kan het lastig zijn om uw taken voor een langere tijd naast u neer te leggen en te genieten van uw vrije tijd. Toch is ontspanning na een jaar volledige inzet essentieel. Nu begrijpen wij als geen ander dat het lastiger is om er een paar weken tussenuit te gaan als zelfstandig ondernemer. Hoe kunt u alsnog even lekker op vakantie na een druk jaar en zorgt u dat u na de zomervakantie weer opgeladen aan het werk kunt?

Lees meer »
winst

Meer winst? Creëer inzicht in uw financiën

Groeit uw onderneming? Dan ziet u waarschijnlijk niet alleen de omzet, maar ook de kosten stijgen. De bedoeling is natuurlijk dat de winst meegroeit met de grootte van uw onderneming. Als u het moeilijk vindt om inzicht in uw wisselende financiën te krijgen kan het lastig zijn om hiervoor een strategie te bepalen. Hoe zorgt u daarvoor? We leggen het hier beknopt voor u uit.

Lees meer »
financiële buffer

Waarom een financiële buffer onmisbaar is voor uw onderneming

Als ondernemer weet u vast en zeker dat het verstandig is om te sparen. U zet maandelijks geld apart voor voorziene uitgaves en bent voorbereid op de vaste lasten. Het hebben van een financiële buffer naast deze spaarpot is nu misschien wel belangrijker dan ooit. De stijgende energieprijzen en de inflatie kunnen zorgen voor onzekere situaties voor u en uw klanten. Hoe zorgt u voor extra financiële veiligheid?

Lees meer »
inflatie

Hoe beschermt u uw onderneming tegen inflatie?

Aan alles is het te merken: de prijzen van benzine, olie, gas, levensmiddelen en verpakkingen zijn flink gestegen. En het einde lijkt nog niet in zicht. Dit kan invloed hebben op de winst van uw onderneming. Misschien denkt u eraan om de prijzen te verhogen. Hoe pakt u dit aan en zorgt u dat uw klanten hier begrip voor hebben? We geven u hier een aantal tips.

Lees meer »
vakantiegeld

Vakantiegeld: alles wat u moet weten!

Heeft u werknemers in dienst? Dan is het uiterlijk eind juni tijd om vakantiegeld uit te betalen. Het uitbetalen van vakantiegeld is niet optioneel: in Nederland is het wettelijk verplicht om werknemers extra salaris uit te keren. U kunt vakantiegeld op meerdere manieren uitbetalen. Vakantiegeld wordt al in de arbeidsovereenkomst opgenomen. Maar wat is de beste manier van uitbetaling voor uw onderneming? En wat bent u hieraan kwijt? We lichten het hieronder kort voor u toe.

Lees meer »
personeel aannemen

Personeel aannemen? Dit komt erbij kijken

Loopt uw onderneming goed, is uw financiële situatie stabiel en denkt u erover na om personeel in dienst te nemen? Dan is het goed om te weten wat daar allemaal bij komt kijken. Door personeel aan te nemen kunt u uw onderneming flink laten groeien. U verandert dan ook van ondernemer tot werkgever. Er komt mogelijk wat meer bij kijken dan dat u aanvankelijk voor ogen had. Benieuwd waar u allemaal rekening mee dient te houden? We lichten het hier beknopt voor u uit.

Lees meer »
sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen: iets voor u?

Bij sociaal ondernemerschap staat geld verdienen niet op nummer één. Winst maken kan een middel zijn, maar is geen doel op zichzelf. Een maatschappelijk doel nastreven is wat u vooral voor ogen heeft. Sociale ondernemingen zijn ingericht op ‘impact first’ en niet zozeer op winstmaximalisatie. Het creëren van maatschappelijke waarde staat centraal.

Lees meer »
thuis werken

Hybride werken blijft bestaan: hoe doen we dit succesvol?

Het CBS heeft geconcludeerd dat thuis werken een groot onderdeel van het bedrijfsleven blijft, ook als dit niet meer nodig is door de Corona-regelingen. In veel bedrijven waar thuis en op kantoor werken allebei een optie is, zal dit afgewisseld blijven worden met elkaar. De afgelopen twee jaar hebben we bewezen dat thuis werken goed kan gaan en er zelfs voordelen aan verbonden zijn die we misschien niet eerder zagen. Een nieuwe standaard van werken is in ons leven geblazen.

Lees meer »
bijtelling

Bijtelling: hoe zit dat ook alweer?

Naast de leasekosten (kosten van de auto zelf) betaalt u als gebruiker van de auto dus de zogenoemde bijtelling. Bijtelling komt om de hoek kijken als u een auto op de zaak, of operationeel, leaset waarmee u ook privé rijdt. Wel alleen, als u meer dan 500 kilometer per jaar voor privéredenen in uw zakelijke auto rijdt. De 16% bijtelling geldt voor volledig elektrische auto’s. Voor alle andere voertuigen geldt een 22% bijtelling.

Lees meer »
wisselen boekhouder

Ontevreden? Zo wisselt u van boekhouder

Bij het hebben van een onderneming is prettig samenwerken met een betrouwbare boekhouder essentieel. Doordat u het beheer van uw financiën uit handen geeft is het belangrijk om met een boekhouder in zee te gaan die bij u en uw onderneming past. Soms is dit door verschillende redenen niet meer het geval. Het kan zijn dat het overstappen naar een andere boekhouder de oplossing is.

Lees meer »
aangifte inkomstenbelasting

Bent u al klaar voor de aangifte inkomstenbelasting?

Het is bijna weer zo ver: in maart is het tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Elk jaar is het weer een moment om tegenop te kijken. U wilt hier natuurlijk niks over het hoofd zien en zo voordelig mogelijk uitkomen. We hebben alvast vier tips op een rij gezet zodat u dit vervelende werkje snel en correct uit kunt voeren. Als u de volgende tips opvolgt bent u verzekerd van een stressloos verloop, wel zo fijn.

Lees meer »
automatiseren boekhouder

Mee automatiseren met de boekhouder?

Wanneer uw boekhouder besluit te gaan automatiseren, is het belangrijk om na te gaan of u met uw onderneming daarin mee wilt. Hierbij kunt u zich afvragen wat de overgang naar digitaal met zich meebrengt. Wij zetten in deze blog op een rij waar u rekening mee kunt houden bij de overstap naar digitaal boekhouden.

Lees meer »
slim investeren onderneming

Hoe investeert u slim in uw onderneming?

Investeren in bedrijfsmiddelen heeft de nodige risico’s, maar het kan in goede gevallen erg veel opleveren voor uw onderneming. Maar hoe weet u zeker of u een verantwoorde investering doet? Wij geven u in deze blog graag wat aandachtspunten om u op weg te helpen.

Lees meer »
samenwerken boekhouder

Zo werkt u als ondernemer goed samen met uw boekhouder

Op het moment dat het goed gaat met uw bedrijf, kunt u het als ondernemer wel eens heel druk gaan krijgen. Dan is het goed om niet te trots te zijn om hulp in te roepen. Een boekhouder kan u bijvoorbeeld veel zorg ontnemen als het gaat om de verplichte administratie. Die kan een boekhouder goed bijhouden. Zelfs het doen van uw belastingaangifte hoort bij het takenpakket!

Lees meer »
accountant

Heb ik een accountant of boekhouder nodig?

Wanneer u onderneemt en de zaken goed gaan, kan het lonen om een deel van uw administratie uit te besteden aan een boekhouder die uw dossiers, archieven en financiën bijhoudt. Maar er in de zoektocht naar een geschikt administratiekantoor vliegen de termen u om de oren. Zo kunt u zich bijvoorbeeld gaan afvragen: wat is nou precies het verschil tussen een boekhouder, en een accountant?

Lees meer »
financieel herstel na corona

Zo knokken u en uw bedrijf zich financieel terug na de coronacrisis

Het is aan bijna alles te merken dat de zware coronatijd wordt afgerond: geen anderhalve meter afstand meer, de lockdowns lijken ver weg en er is meer ruimte om te ondernemen. Toch betekent dit ook dat de meeste coronaregelingen voor bedrijven aflopen. Dat betekent dat u weer zelf verantwoordelijk bent voor het oplossen van tekorten binnen uw bedrijf.

Lees meer »
startersaftrek zelfstandigenaftrek

Wat zijn de zelfstandigen- en startersaftrek?

Als zelfstandig ondernemer draagt u veel verantwoordelijkheid, maar u heeft ook recht op veel voordelen. Zo zijn er verschillende aftrekposten die speciaal in het leven zijn geroepen voor ZZP’ers. Twee belangrijke waar u veel voordeel uit kunt halen zijn de zelfstandigen- en startersaftrek. De experts van VMF Administratiekantoor geven u in deze blog meer inzicht in deze aftrekposten.

Lees meer »
urenadministratie

Vergeet uw urenadministratie niet!

Het is iets dat bij veel ondernemers er vaak bij inschiet: het bijhouden van uw urenadministratie. Ook al voelt het als een privéaangelegenheid en kost het tijd; het is toch goed om er even aan te zitten en deze gedetailleerd bij te houden. Want als u genoeg tijd aan uw bedrijf besteedt, levert dat behoorlijk wat belastingvoordelen op. Maak de administratie van uw uren daarom zo inzichtelijk mogelijk voor de Belastingdienst. De experts van VMF Administratiekantoor leggen u in dit artikel uit waarom.

Lees meer »
stoppen of doorgaan ondernemer

Gaat u door, of stopt u als ondernemer?

15 maanden corona hebben er ingehakt, ook bij uw bedrijf. U staat dan ook voor een belangrijke keuze nu aan het einde van de pandemie u de balans op kunt maken. Bent u sterker uit de coronacrisis gekomen, of is het misschien tijd om met uw bedrijf te stoppen? Bij VMF Administratiekantoor weten we welke vervolgstappen u kunt zetten.

Lees meer »
bereid uw bedrijf voor

Bereid uw bedrijf deze zomer voor op het leven na corona

Deze zomer wordt een bijzondere: na maanden van beperkingen is het eindelijk tijd om vooruit te kijken op een jaar waarin alles weer normaler wordt. Het is dus goed om u daar als ondernemer op voor te bereiden. Daarom raadt VMF Administratiekantoor u aan om niet alleen uit te rusten, maar ook plannen te maken voor het komende jaar.

Lees meer »
administratie

Deze administratie moet u als ondernemer bijhouden

Wanneer u besluit te gaan ondernemen, is dat een grote verantwoordelijkheid. Zo bent u wettelijk verplicht om uw administratie bij te houden. Maar wat er precies bij die administratie komt kijken kan erg verwarrend zijn. Wat moet u bijhouden en hoe vergemakkelijkt dat het ondernemerschap voor u? De experts van VMF Administratiekantoor leggen u graag uit welke gegevens u moet bewaren.

Lees meer »
belastinggeld terug na corona

Zo krijgt u na een zwaar coronajaar belastinggeld terug

Heeft u ook een zwaar jaar gehad door de coronacrisis? U bent niet de enige ondernemer die als gevolg naar manieren zoekt om de schade te beperken. Nu u binnenkort meer informatie krijgt over uw belastingaangifte van eerder dit jaar, is het goed om na te denken of u nog recht heeft op teruggaven van de Belastingdienst.

Lees meer »
onderhandel adviseur

Onderhandelen met een adviseur

Onderhandelen is een vast onderdeel van het ondernemerschap. Maar als ZZP’er belandt u al snel in een lastig parket. Want als u te hard onderhandelt, zou het kunnen dat de opdracht naar iemand anders gaat. En dan heeft u helemaal geen inkomsten. Toch moet u als zelfstandige niet zomaar met lage tarieven akkoord gaan, terwijl u er hard voor moet werken. Praten met een ervaren adviseur helpt u bij het vinden van een oplossing.

Lees meer »
online geldzaken regelen met de boekhouder

Online geldzaken regelen met uw boekhouder

Steeds meer zaken gaan online, ook geldzaken. Zo zijn er veel digitale tools die uw boekhouder kan gebruiken om facturen te maken, de belastingaangifte voor te bereiden en bonnetjes op te slaan in een database. Maar samen met uw boekhouder beslissen over uw geldzaken kan óók online. En dat opent de deur naar diverse mogelijkheden.

Lees meer »
franchise

Moet ik als ondernemer in een franchise stappen?

Wanneer u zelf uw zaakjes als ondernemer wilt blijven regelen, maar ook behoefte hebt aan zekerheid, lijkt in een franchise stappen een goede optie. U behoudt zelf enige vrijheid en geniet daarnaast van het voordeel dat u onderdeel bent van een groter bedrijf met een bewezen concept. Maar is franchisenemer worden echt in alle gevallen slim?

Lees meer »
zakelijk etentje

Zakelijke etentjes: hoe zit dat?

De eerste versoepelingen zijn begin deze maand ingegaan en nieuwe staan ongetwijfeld voor de deur. Zo denkt het kabinet na over de heropening van terrassen. Lekker op het terras genieten van een hapje en biertje in de lentezon mag dan weer! Dan doemt bij u als ondernemer natuurlijk weer die vraag op: wanneer kan ik een zakelijke lunch of diner eigenlijk aftrekken?

Lees meer »
belastingaangifte in coronatijd

Belastingaangifte doen in coronatijd

Ondernemers hebben het zwaar gehad in 2020. Misschien heeft u ook wel om coronasteun moeten vragen bij de overheid. Nu het indienen van de belastingaangifte weer voor de deur staat, is het goed om stil te staan bij de gevolgen die deze steun heeft voor uw bedrijf. En die kunnen weleens in uw voordeel zijn.

Lees meer »
contracten tekenen en bijhouden

Met deze tips houdt u grip op contracten

Grip houden op uw zaken is belangrijk. Zeker als het gaat om contracten. Wij geven u in dit blog handige tips om grip te houden op uw contracten, zodat u makkelijk in de gaten kunt houden of deze nog bij uw doelen aansluiten.

Lees meer »
registreer ritten

Waarom u uw ritten moet registreren

Uw zakelijke auto komt natuurlijk goed van pas voor alle reizen die u moet maken voor werk. Maar wat als u deze auto ook voor privézaken wil gebruiken? In dat geval is het slim om een rittenregistratie bij te houden. In deze blog leggen de experts van VMF Administratiekantoor uit waarom.

Lees meer »
Beste factuur opstellen

De beste factuur opstellen

De beste factuur opstellen Als ZZP’er bent u voor veel zaken zelf verantwoordelijk. Waaronder voor één van de belangrijkste binnen uw onderneming: een factuur opstellen.

Lees meer »
Slim financieel plannen

Slim financieel plannen

Slim financieel plannen Als ondernemer bent u uiteraard enthousiast over de toekomst van uw bedrijf. Daarom moet u open staan voor nieuwe ontwikkelingen als duurzaam

Lees meer »
Investeren marketing

Investeren in marketing

Investeren in marketing U staat aan het hoofd van een onderneming en wil nog meer klanten binnenhalen. Investeren in marketing is dan een goede manier

Lees meer »
fout in btw-aangifte herstellen

Een fout in uw btw-aangifte herstellen?

Heeft u een onjuiste btw-aangifte gedaan? Of bent u een factuur vergeten? U wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk corrigeren. VMF Administratiekantoor helpt u graag verder. Wij leggen u precies uit wat u moet doen.

Lees meer »
Gevolgen niet tijding inleveren btw-aangifte

Wat zijn de gevolgen als u niet op tijd uw btw-aangifte indient?

Bent u vergeten om op tijd uw belastingaangifte te doen? U zal de eerste niet zijn. Misschien had u het heel druk met uw bedrijf? Of heeft u er gewoon even niet aan gedacht? VMF Administratiekantoor helpt u verder. Wij kunnen u alles vertellen over de gevolgen die u kunt verwachten wanneer u niet op tijd uw aangifte indient.

Lees meer »

Uw administratie uitbesteden aan een administratiebureau?

Met de moderne technologie van tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker om uw administratie zelf te verwerken. Toch heeft het uitbesteden van uw administratie aan een professioneel administratiekantoor nog altijd meerwaarde. VMF Administratiekantoor vertelt u hier graag meer over.

Lees meer »

Als ondernemer uw pensioen regelen

Wilt u weten op welke manieren u als ondernemer uw pensioen kan vaststellen? U heeft hier namelijk verschillende mogelijkheden voor. VMF Administratiekantoor vertelt u alles wat u moet weten over uw pensioenregeling.

Lees meer »
BTW voor starters

Btw voor starters

Als startend ondernemer komt u vrijwel direct in contact met btw. Maar wat moet u als beginner in deze branche hierover weten? En wat houdt btw nu eigenlijk precies in?

Lees meer »
Alternatieve financiering

Alternatieve financiering voor uw onderneming

Heeft u een financiering nodig voor uw onderneming maar kunt u niet voldoende lenen bij de bank of zoekt u juist naar andere manieren? Er zijn tal van alternatieve financieringsvormen die voornamelijk voor MKB’ers en ZZP’ers zeer interessant kunnen zijn. Wij geven u graag wat uitleg over de vier meest gebruikte financieringsvormen.

Lees meer »
Ondernemingsplan schrijven

Het opstellen van een goed ondernemingsplan

De start van een onderneming is lastig. Om ondernemers daarin te leiden is een gedegen ondernemingsplan van groot belang. Dit draagt bij aan de overlevingskansen van een nieuwe onderneming. Maar waaruit bestaat een goed ondernemingsplan? En wat levert het u op als ondernemer. Wij leggen het u graag uit.

Lees meer »
Debiteurenbeheer werkkapitaal

De invloed van debiteurenbeheer op uw werkkapitaal

Zoals eerder aangegeven is goed debiteurenbeheer cruciaal voor uw onderneming om niet betalende klanten te voorkomen. Dit geeft u niet alleen een hoop kopzorgen, het heeft ook invloed op uw werkkapitaal. En dat kan voor problemen zorgen in de onderneming. Wij leggen uit hoe dit werkt en hoe u hierop in kan spelen.

Lees meer »
Debiteurenbeheer

Hoe zorg je voor een goed debiteurenbeheer?

Het debiteurenbeheer is voor iedere ondernemer een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. U wilt immers geen gedoe met betalingen die niet worden voldaan. Toch krijgt iedere ondernemer hiermee te maken. Wij leggen u graag uit hoe u deze problemen kunt voorkomen en wat u het beste kunt doen op het moment dat het toch gebeurt.

Lees meer »
eisen factuur

Welke eisen worden er aan een factuur gesteld?

Een factuur opstellen is vaak lastiger dan gedacht. Zo worden er diverse eisen gesteld aan de inhoud van de factuur, die u goed in acht moet houden. VMF Administratiekantoor kan u helpen met de administratie van uw bedrijf, waaronder het opstellen van uw facturen. We leggen u graag uit wat er allemaal in moet staan.

Lees meer »
Belastingvormen MKB ‘ers ZZP’ers

Belastingvormen voor MKB ‘ers en ZZP’ers

Er bestaan diverse belastingvormen die ondernemers op hun bord krijgen. Iedere belastingvorm heeft zijn eigen regels, bepalingen en bedragen. Daarom is het goed om te weten welke belastingvorm wanneer geldt. Wij geven u een overzicht van de vier belangrijkste belastingen: de omzetbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting.

Lees meer »
Kosten personeel

Wat betaal ik voor mijn personeel?

Er is een groot verschil tussen het brutosalaris van uw personeel en het bedrag dat een werknemer daadwerkelijk kost. Er zijn diverse kostenposten waar u nog rekening mee moet houden. Welke dat precies zijn en hoe dat allemaal zit leggen we u graag uit. Dan weet u precies wat u nou daadwerkelijk betaalt voor uw personeel.

Lees meer »
Boekhouding uitbesteden

Wanneer kan ik het beste mijn boekhouding uitbesteden?

Het uitbesteden van uw boekhouding kan u een hoop werk schelen, maar het verschilt per onderneming wanneer u het punt bereikt dat een boekhouder noodzakelijk is. Er zijn uiteraard geen vaste momenten aan te geven, maar wel een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden voordat u bepaalt om de boekhouding uit handen te geven. Wij helpen u graag op weg in het maken van de keuze voor een boekhouder.

Lees meer »
Bankfinanciering aanvragen

Goed voorbereid een bankfinanciering aanvragen

Een bankfinanciering kan uw onderneming naar een volgend niveau brengen. Het is wel belangrijk om de potentiële financierder ervan te overtuigen dat u de moeite waard bent om in te investeren. We leggen u uit welke stappen u moet ondernemen en welke financiële overzichten belangrijk zijn voor het aanvragen van een bankfinanciering.

Lees meer »
Loonadministratie

Loonadministratie: moet ik dat zelf blijven doen?

Door veel ondernemers wordt de loonadministratie gezien als een grote administratieve last en een complexe klus. Een foutje is zo gemaakt en soms is dit niet zonder gevolgen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de loonadministratie uit te besteden. Maar waar moet u dan op letten en wat moet u nog wel zelf blijven doen?

Lees meer »
Administratie

Administratie op orde krijgen

Als startende ondernemer is het op orde krijgen van uw administratie een belangrijk proces waar u mee te maken krijgt. U krijgt daarbij een aantal keuzes die u moet maken en verplichtingen waar u aan moet voldoen. Alles om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf. Maar er zijn verschillende mogelijkheden dit te doen. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het maken van de juiste keuzes om uw administratie soepel te laten verlopen.

Lees meer »
Opleidingskosten ondernemers

Opleidingskosten voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uzelf blijven ontwikkelen door onder meer het volgen van opleidingen of cursussen. Hier zijn kosten aan verbonden die voor uw rekening zijn. Er zijn echter mogelijke fiscale voordelen wanneer u een opleiding volgt om uw beroep beter uit te voeren. Wij helpen u bij VMF Administratiekantoor graag met het uitzoeken van uw voordeel op de opleidingskosten.

Lees meer »
Geld lenen uit eigen onderneming

Voorwaarden voor lenen van uw eigen onderneming

Als privépersoon kunt u geld lenen van uw eigen onderneming. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het niet altijd mogelijk en moet u rekening houden met een aantal factoren bij het aanvragen van de lening. VMF Administratiekantoor helpt u graag bij het lenen van eigen onderneming. 

Lees meer »
Auto van de zaak

Belastinggevolgen bij een auto van de zaak

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, krijgt u verschillende keuzes die van invloed zijn op uw belastingen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de inkomstenbelasting en uw btw-aangifte. U kunt per type belasting de keuze maken voor een auto als privébezit of als ondernemingsbezit. VMF Administratiekantoor helpt u graag door te adviseren over de mogelijkheden bij een auto van de zaak.

Lees meer »
Leasen

Voordelen van leasen

Als (startende) ondernemer kan de aanschaf van een machine een flinke opgave zijn. De investering kan niet altijd worden gemist en dus moet u op zoek naar een alternatief. Leasen is daarbij een zeer aantrekkelijke mogelijkheid. Zo kunt u toch de benodigde machines aanschaffen zonder een directe investering te moeten doen.

Lees meer »
Arbeidsovereenkomst

Verplichtingen en bepalingen bij uw arbeidsovereenkomst

Een goed opgestelde arbeidsovereenkomst zorgt voor duidelijkheid over de afspraken tussen u en uw werknemer. Maar waar moet u op letten bij het maken van een arbeidsovereenkomst? Zo zijn er een aantal zaken waar u aan moet voldoen. VMF Administratiekantoor helpt u graag bij het correct opstellen van uw arbeidsovereenkomst.

Lees meer »
Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Naast particulieren kunnen ook ondernemers toeslagen aanvragen bij de Belastingdienst. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen ook ondernemers hiervoor in aanmerking komen. Hierbij moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het aanvragen van toeslagen en adviseert u over de mogelijkheden van de verschillende toeslagen.

Lees meer »
Fiscale voordelen bij investeringen

Fiscale voordelen bij investeringen

Het aanschaffen van duurzame middelen kan voor kleinere ondernemers, zoals een ZZP’er, een behoorlijke investering zijn. Toch zullen deze regelmatig moeten worden gedaan. Voor investeringen gelden echter bepaalde fiscale regelingen, waar u als ondernemer ook voordeel uit kunt halen. VMF Administratiekantoor adviseert u graag over de diverse regelingen en wat u daaruit kunt halen.

Lees meer »