Met deze aftrekposten sluit u voordelig het jaar af

Het jaar 2020 is voor de gemiddelde ondernemer geen best jaar geweest, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om het goed af te sluiten. Met deze belastingtips van VMF Administratiekantoor houdt u meer geld over dan u had verwacht.

Aftrekbare kostenaftrekposten belasting bedrijf

Let goed op welke kosten u af kunt trekken. Heeft u tijdens de coronacrisis de tijd genomen om eindelijk te investeren in die nieuwe bureaustoel? Die kosten kunt u aftrekken van uw winst. Als u nog iets anders nodig hebt kunt u dat beter nog voor het einde van dit jaar regelen. Dan kunt u die kosten ook nog aftrekken voor een lagere belastingaanslag. Een mooie laptoptas die u nodig hebt voor uw werk is bijvoorbeeld 100 procent aftrekbaar!

Investeringen

Een investering is volgens de belastingdienst een aankoop van € 450,- waar u langer dan een jaar van kan genieten. Bijvoorbeeld een laptop of bedrijfsauto. Deze kosten kunt u over vijf jaar spreiden en levert een lagere inkomstenbelasting op. Zo profiteert u ook na 2020 van korting. Als al uw grote aankopen bij elkaar opgeteld boven de € 2.401,- uitkomen mag u zelfs 28% van dat bedrag aftrekken van uw winst! Dat wordt dus goed rekenen.

Afwaarderen

In dit rare jaar is het niet vreemd wanneer u als ondernemer nog voorraden over hebt. Wanneer u dit overschot afwaardeert levert dat een welkome aftrekpost op. Dit kunt u echter niet oneindig blijven doen. Hoe ver u mag gaan met afwaarderen, kunt u het best vragen aan de expert bij VMF Administratiekantoor.

Pensioen opbouwen

Deze tip is vooral handig wanneer u zelfstandig ondernemer bent: ook in dit rare jaar is het belangrijk geld opzij te schuiven voor uw pensioen. Naast gewoon geld opzij zetten kunt u ook makkelijk fiscaal pensioen sparen. Als zzp’er kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een lijfrente. Dan moet u het geld op een speciale pensioenrekening storten en kunt u de inleg aftrekken van uw winst. En als u dat dit jaar nog regelt, scheelt dat weer voor uw aanslag van dat jaar.

Slim het jaar afsluiten

Wilt u ook fiscaal slim het jaar afsluiten? Neem dan contact op met VMF Administratiekantoor en vraag naar onze deskundigen! Zij kunnen u adviseren over alle aftrekposten waar u nog voor het eind van dit jaar van kan profiteren. Ga daarom snel met ze om de tafel!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.