Bescherm uw onderneming met een aansprakelijkheidsverzekering

Een ongelukje is snel gebeurd. En u bent als ondernemer aansprakelijk wanneer u of uw personeel schade toebrengt aan iemand anders of zijn eigendom. VMF Administratiekantoor voorziet u van alle benodigde informatie om uw onderneming te beschermen met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering.

Afdekking tegen ongewenste financiële gevolgen

Het is niet verplicht voor een onderneming om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar het wordt wel geadviseerd. Als u dit namelijk niet doet zijn alle financiële gevolgen bij een ongeluk voor uw eigen portemonnee. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt uw bedrijf tegen voorvallen waar u geen controle over hebt. Het overwegen van het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is daarom zeker de moeite waard.

Een verzekering passend bij uw bedrijf

Er zijn twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen: bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Deze verzekering beschermt uw onderneming onder andere wanneer schade ontstaat tijdens het leveren van een product of dienst, medewerkers iets overkomt tijdens het werk of bij schade die werknemers elkaar onderling toebrengen. U bent dus als ondernemer beschermd tegen materiële en letselschade. In het geval dat u kiest voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ontvangt u dekking voor schade die u of uw medewerkers veroorzaken tijdens het uitoefenen van hun betreffende beroep. U bent dan verzekerd bij schade door onjuist advies, een ontwerp- of berekeningsfout en schade door een onveilig product.

Het beste advies voor uw onderneming

Wilt u advies over welke maatregelingen u kunt nemen om uw onderneming optimaal te beschermen? De specialisten van VMF Administratiekantoor ondersteunen hier graag bij. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.