Investeer in uzelf met de hulp van een adviseur

 

hulp van adviseur

Wanneer u onderneemt is het niet alleen verstandig om uzelf te blijven ontwikkelen; het is ook noodzakelijk. U moet steeds op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen in uw vakgebied om nieuwe vaardigheden op te doen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een studie of cursussen te gaan volgen. Voor veel beroepen is het zelfs verplicht om te beschikken over certificaten, zeker als het gaat om een baan in loondienst. Dus waarop zou u zichzelf niet moeten blijven ontwikkelen als u een eigen bedrijf heeft? Een adviseur van VMF Administratiekantoor helpt u hierin uw weg te vinden.

Studie of cursus

Ontwikkeling komt het best tot stand wanneer u tijd kunt steken in een studie of cursus. U kunt bijvoorbeeld een opleiding volgen die specifieker ingaat op boekhouden, ondernemerschap of communicatie. Maar ook een cursus waarbij u specifieke kwaliteiten ontwikkelt zoals een planning of begrotingen maken, kan veel tijd kosten. Waarschijnlijk heeft u zelf maar een beperkt idee van de mogelijkheden, omdat een studie vaak niet wordt geassocieerd met ambitieuze ondernemers. Toch bestaat er een subsidieregeling waarmee u kunt studeren én ondernemen tegelijk.

STAP-subsidieregeling

Met de STAP-regeling kunt u vanaf 1 maart 2022 ieder jaar maximaal 1.000 euro aanvragen voor uw eigen scholing en ontwikkeling. Het geld kunt u aanvragen via het UWV en wordt betaald aan de opleider, zodat u tegen een gunstig tarief meer kunt leren over uw vakgebied. Dit financiële middel is erg belangrijk, omdat een opleiding of cursus u dingen leert die u niet uit een handboek kunt halen. Maar de vele scholingen kunnen wel zorgen voor een gebrek aan overzicht. Om niet tegen alle dilemma’s aan te lopen, kan een fiscaal adviseur u meer overzicht geven over uw financiën en administratie.

Adviseur voor keuzes

De mogelijkheden om meer te leren lijken door de subsidieregelingen uitgestippeld, maar dat betekent niet dat alles meteen duidelijk is. Er zijn veel manieren waarop u het scholingsgeld kunt besteden, en niet alle opleidingen zijn financieel en planmatig een goede keuze. Dan is het goed dat een adviseur van een ervaren instantie als VMF Administratiekantoor u kan begeleiden en bij kan springen wanneer dat nodig is. Een adviseur kan u daarnaast ook wegwijs maken in andere regelingen die een studie volgen voor uw beroep aantrekkelijker maken.

Lening aanvragen

Zo is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een lening aan te vragen. U komt in aanmerking voor een levenlangleren-krediet van DUO wanneer u:

  • Jonger bent dan 56 jaar;
  • En een opleiding wil volgen aan een mbo of universiteit.

Met het krediet, dat u krijgt als lening, kunt de kosten van de studie betalen, bijvoorbeeld voor de inschrijving en boeken. Hier zitten verschillende voorwaarden aan. Zo kunt u op het mbo alleen een voltijdsopleiding volgen binnen de regeling, terwijl bij een universitaire studie wel een duale of deeltijdopleiding mogelijk is. Juist om goed inzicht te krijgen in al deze voorwaarden, is het goed om gebruik te maken van de diensten van een fiscaal adviseur die precies weet hoe al deze regelingen voor ondernemers in elkaar zitten.

Wegwijs gemaakt door adviseurs van VMF Administratiekantoor

Wanneer u meer wil leren over uw beroep, is het slim om dit te doen door een opleiding of cursus te volgen. Maar dat kost natuurlijk veel geld. Het is daarom goed dat er verschillende regelingen bestaan om ondernemers te helpen aan een betaalbare opleiding die tijdens het ondernemerschap gevolgd kan worden. Maar waar moet u beginnen? Bij een fiscaal adviseur van VMF Administratiekantoor dus. Zij maken u niet alleen wegwijs in de verschillende regelingen voor het volgen van een studie als ondernemer, maar kunnen als ervaren boekhouders ook op de winkel passen wanneer u te druk bent met uw studie om aan zaken als de belastingaangifte te denken. Kom daarom snel in contact met VMF Administratiekantoor, en kom erachter welke regelingen uw kennis over ondernemerschap vergroten!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.