Bent u al klaar voor de aangifte inkomstenbelasting?

Het is bijna weer zo ver: in maart is het tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Elk jaar is het weer een moment om tegenop te kijken. U wilt hier natuurlijk niks over het hoofd zien en zo voordelig mogelijk uitkomen. We hebben alvast vier tips op een rij gezet zodat u dit vervelende werkje snel en correct uit kunt voeren. Als u de volgende tips opvolgt bent u verzekerd van een stressloos verloop, wel zo fijn.

1.       Spiek bij uw aangifte inkomstenbelasting van vorig jaar

aangifte inkomstenbelasting

Dit is misschien wel het eerste wat u moet doen, begin bij het uitprinten van uw aangifte van het voorgaande jaar. Het bij de hand houden van uw laatste aangifte geeft een duidelijk voorbeeld van hoe het er dit jaar uit moet komen te zien. De kans is namelijk groot dat u dit jaar dezelfde posten moet opnemen.

Natuurlijk zijn er altijd veranderingen en bijzonderheden in een jaar dus probeer daar goed op te letten. Dankzij het vergelijken met de aangifte van het voorgaande jaar kunt u verschillen zien die u anders misschien niet waren opgevallen. Als u na het invullen grote verschillen vindt die u niet kunt verklaren heeft u misschien een fout gemaakt in een berekening. Loop daarom een aangifte altijd nog een keer na, dat kan u veel schelen.

2.       Fiscaal partner? Vergeet het verdeelscherm niet!

Bij het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting is het belangrijk, indien u een fiscaal partner heeft, om gebruik te maken van het verdeelscherm. Dit kan u veel onnodige kosten schelen. Het programma rekent namelijk automatisch de kosten door zodat u voordeliger uitkomt. Dankzij het verdeelscherm hoeft u zichzelf niet te verdiepen in allerlei lastige regels, u ziet namelijk meteen hoe u samen zo min mogelijk belasting betaalt.

3.       Iets over het hoofd gezien? Open uw aangifte opnieuw

Misschien heeft u het idee dat er toch iets niet goed is gegaan tijdens het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting. Laat dit gevoel dan niet knagen, maar open dan gewoon uw ingestuurde aangifte om de foutieve informatie aan te passen. Zolang er nog geen definitieve aanslag is opgelegd kunt u uw aangifte nog openen en dus waar nodig herstellen. Wist u dat u tot vijf jaar terug uw aangiftes in kunt kijken? Zelfs hierbij kunt u dus nog wijzingen doorgeven als het toch duidelijk wordt dat er een fout is gemaakt. Belangrijk: vergeet bij het aanpassen van uw inkomstenbelasting niet om nogmaals de aangifte te ondertekenen voordat u hem opstuurt om te zorgen dat de veranderingen daadwerkelijk worden doorgevoerd.

4.       Schakel een professional in als u vastloopt

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Veel mensen krijgen al stress bij de gedachte aan het invullen van deze belastingaangifte. Het is dan een goed idee om uw aangifte uit te besteden. Professionals weten exact welke aftrekposten er voor u van toepassing zijn en waar ze op moeten letten. Zo heeft u gegarandeerd een correcte aangifte waarbij u geen belastingvoordeel misloopt.

Als u deze tips stap voor stap volgt bent u verzekerd van een stressloos verloop van uw aangifte inkomstenbelasting. En zo niet, dan kunt u als ondernemer ervoor kiezen om uw aangifte door ons te laten doen. Wilt u uw aangifte graag zelf invullen maar heeft u vragen over het proces? Neem dan gerust contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen. We geven u graag een passend advies!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.