Meer winst? Creëer inzicht in uw financiën

Groeit uw onderneming? Dan ziet u waarschijnlijk niet alleen de omzet, maar ook de kosten stijgen. De bedoeling is natuurlijk dat de winst meegroeit met de grootte van uw onderneming. Als u het moeilijk vindt om inzicht in uw wisselende financiën te krijgen kan het lastig zijn om hiervoor een strategie te bepalen. Hoe zorgt u daarvoor? We leggen het hier beknopt voor u uit.

Creëer een winststrategie

winst

Voor het genereren van winst is het essentieel om een winststrategie op te stellen. Deze winststrategie geeft concreet weer welk bedrag u aan het einde van het jaar over wilt houden. Van dit bedrag zijn dus uw zakelijke kosten, salaris en pensioenopbouw al afgetrokken. Bij het op voorhand bepalen van dit gewenste bedrag, kunt u dit meenemen in uw keuzegedrag. Zo kunt u berekenen waar u uw zakelijk geld aan uit kunt geven en of het nodig is om afhankelijk van uw omzet bepaalde kosten te verlagen. Het secuur uitdenken helpt u om de vastgestelde winst te behalen.

Hoe begint u?

De eerste stap is het grondig bekijken van de financiële situatie van uw onderneming. Dit kan lastig zijn, maar het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel procent van uw omzet wordt doorgezet naar lasten. Laat u hierdoor niet afschrikken, dit is namelijk precies de reden waarom u uw pijlen op een groeiende winst wilt richten.

De tweede stap is het concreet krijgen wat u maandelijks precies overhoudt. Om hierin meer duidelijk te krijgen is het verstandig om gebruik te maken van verschillende potjes, zo houdt u uw verschillende kosten en inkomsten gescheiden en overzichtelijk. Begin bij de twee belangrijkste potjes: het opzijzetten van de maandelijkse btw- en jaarlijkse belastingkosten. Dankzij uw winststrategie weet u op voorhand al welk deel van uw omzet naar de winstpot gaat. Daarnaast kunt u nog een potje openen voor uw salaris en (eventueel) pensioen. Bij het bepalen van deze potjes heeft u de winst van uw onderneming zelf meer in de hand.

Bepaal uw winststrategie met VMF Administratiekantoor

Het is essentieel om te investeren in de financiële aanpak van uw onderneming. Het analyseren van de resultaten en ontwikkelingen geeft u zekerheid en veiligheid. Bent u klaar om concrete doelen te stellen en te profiteren van meer winst vanuit uw onderneming? VMF Administratiekantoor regelt niet alleen uw gehele financiële administratie maar biedt u ook uitgebreid, persoonlijk en professioneel bedrijfseconomisch advies. Neem contact met ons op om te kijken wat uw mogelijkheden zijn, wij helpen u graag verder. Samen zorgen we voor de groei van uw onderneming.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.