Mogelijkheden toeslagen voor ondernemers

Naast particulieren kunnen ook ondernemers toeslagen aanvragen bij de Belastingdienst. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen ook ondernemers hiervoor in aanmerking komen. Hierbij moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het aanvragen van toeslagen en adviseert u over de mogelijkheden van de verschillende toeslagen.

Diverse toeslagen

Mogelijkheden toeslagen voor ondernemersEvenals bij particulieren kunnen er door ondernemers verschillende toeslagen worden aangevraagd. Er zijn vier verschillende toeslagen: de zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. De zorgtoeslag is uiteraard voor het betalen van de zorgverzekering en de huurtoeslag voor de huur. Het kindgebonden budget is een bijdrage voor de kosten van kinderen tot 18 jaar. De kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van geregistreerde opvang voor uw kind(eren).

Verzamelinkomen en vermogen bepalend

Bij het bepalen of u recht heeft op de toeslag en wat de hoogte van de toeslag is wordt gekeken naar uw inkomen. Daarbij wordt het verzamelinkomen bekeken van u en een eventuele fiscale partner. Ook het vermogen wordt meegenomen in deze berekening. Op basis van deze gegevens wordt bepaald of u als ondernemer in aanmerking komt voor een toeslag. Zo kan het zijn dat u als startende ZZP’er nog niet aan de grens zit van het verzamelinkomen en daarom toch recht hebt op toeslagen.

Voordeel aftrekposten

Ondernemers kunnen bij het aanvragen van de toeslagen ook gebruikmaken van aftrekposten. Hiermee wordt het verzamelinkomen verlaagd en komt u eerder in aanmerking voor toeslagen. Voorbeelden van aftrekposten zijn de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Dit kan ervoor zorgen dat u toch recht hebt op de verschillende toeslagen. U heeft recht op aftrekposten als u ondernemer bent en voldoet aan het urencriterium.

Aanvragen van toeslagen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor toeslagen? De fiscaal adviseurs van VMF Administratiekantoor helpen u graag bij het aanvragen van de toeslagen. Wij adviseren u ook over de diverse regelingen omtrent de toeslagen en hoe u hiermee om kunt gaan. Voor vragen over toeslagen kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt uiteraard ook een afspraak maken met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.