Is het tijd voor een boekhouder?

Begint u net met een (zelfstandig) onderneming of bent u misschien al een tijdje actief als ondernemer? Dan kan het in sommige gevallen raadzaam zijn om een boekhouder in de arm te nemen. In Nederland is het niet verplicht om uw administratie uit te besteden aan een boekhouder, al is het in veel gevallen wel verstandig. Een boekhouder of administratiekantoor kan ervoor zorgen dat uw financiële administratie, fiscaliteiten, jaarrekening en salarisadministratie te allen tijde compleet in orde zijn. Twijfelt u of het tijd is voor de hulp van een administratiekantoor? We zetten hier de belangrijkste voordelen van een boekhouder voor u op een rij.

Een volledig correcte administratie!

Hoewel het in Nederland niet verplicht is om een administratiekantoor in te schakelen, bent u als ondernemer wel verplicht om een correcte administratie uit te voeren. De administratie moet bijvoorbeeld controleerbaar zijn voor de belastingdienst. Als dit namelijk niet het geval is, en u krijgt een controle, wordt de winst vastgesteld op basis van een schatting die vrijwel altijd hoger uitvalt dan uw daadwerkelijke winst.

Daarnaast loopt u het risico om boetes te ontvangen als de administratie niet naar behoren is uitgevoerd. U heeft een bewaarplicht van maar liefst 7 jaar en belastinginspecteurs mogen tot weltijd voor boekhouder 5 jaar terugkijken in uw administratie om deze te controleren op fouten. Daarop gebaseerd kunt u naheffingsaanslagen en boetes ontvangen, mochten ze deze vinden. Dit kan gevolgen hebben voor je gehele financiële bedrijfsvoering, waardoor het raadzaam is uw om uw administratie uit te besteden aan een boekhouder. De specialisten van VMF Administratiekantoor beschikken over jarenlange ervaring en zijn uiterst bevoegd om uw hele financiële administratie uit handen te nemen. Zo weet u zeker dat uw boekhouding geheel op orde is en dat u geen risico loopt op het krijgen van boetes.

Het bespaart tijd

Als (zelfstandig) ondernemer is uw tijd kostbaar. Uw ondernemingsactiviteiten slurpen al veel tijd op en als ondernemer staat u nooit stil. Het regelen van uw administratie is tijdrovend en wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad. Heeft u geen ervaring met het uitvoeren van administratie? Dan bent u er ook nog eens langer mee bezig. Dankzij het inschakelen van een boekhouder kunt u deze kostbare tijd gebruiken om voor uw onderneming te werken. Hoewel een boekhouder natuurlijk geld kost, krijgt u er wel veel tijd voor terug, die u kunt investeren in uw onderneming.

Loop geen fiscale voordelen mis

In Nederland is de fiscale wetgeving zeer complex. Het is zonder boekhouder aan u om te ondervinden of u recht heeft op fiscale voordelen, de Belastingdienst helpt u daar niet bij. Het uitzoeken hiervan kan lastig zijn en kost veel tijd. Een boekhouder is compleet op de hoogte van de diverse fiscale voordelen en weet precies of u hiervoor in aanmerking komt. Zo bent u ervan verzekerd dat u alle voordelen meepakt waar u van kunt profiteren.

U kunt altijd terecht voor financieel advies

Het voordeel van een goede boekhouder is dat deze niet alleen uw administratie regelt, maar u ook voorziet van financieel advies. Als ondernemer heeft u vaak fiscaal advies nodig doordat uw onderneming of het Belastingplan verandert. Natuurlijk zou u dit zelf allemaal uit kunnen zoeken, maar een goede boekhouder is al voorzien van deze kennis en kan u te allen tijde voorzien van een professioneel advies. VMF Administratiekantoor heeft diverse (fiscale) experts in dienst, die u kunnen voorzien van het beste advies voor u. Zo haalt u alles uit uw onderneming.

Besteed uw boekhouding uit bij VMF Administratiekantoor

Eigenlijk is het enige nadeel van het inschakelen van een boekhouder of administratiekantoor dat het u geld kost. Toch met al deze voordelen op een rij is de kans ook groot dat het u geld scheelt doordat u er zelf geen kostbare tijd aan kwijt bent en u geen kans loopt op boetes. Wij kunnen u ontzorgen door uw gehele financiële administratie op ons te nemen en u te allen tijde te voorzien van fiscaal of bedrijfseconomisch advies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De koffie staat voor u klaar bij ons op kantoor!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.