Webshops: van belang voor uw onderneming

Webshops spelen een steeds belangrijkere rol voor uw onderneming. Uw concurrenten hebben waarschijnlijk al een webshop en ook u kunt uw bereik en aantal verkopen vergroten met een goede webwinkel. Voor deze online winkels gelden wel weer eigen fiscale regels, waar VMF Administratiekantoor u graag over adviseert.

Webshop sWebshops belangrijk ondernemingtarten

Voor het starten van een webshop gelden weinig regels als u deze start voor uw hobby. Iedereen kan en mag dit doen. Het is wel slim om als ondernemer snel aan te haken. U wilt natuurlijk uw aanbod makkelijker kwijt kunnen dan een hobbyist. Ondernemers met een professionele webshop die daar jaarlijks meer dan €1000,- aan verdienen, betalen belasting. Het is goed om u in te lezen over de regels die specifiek voor u als ondernemer gelden.

Belastingen

De Belastingdienst is uiteraard geïnteresseerd in wat u verdient met uw webshop. U bent btw-plichtig als de inkomsten van uw shop vallen binnen de winst van uw onderneming. U heeft met een online winkel meer bereik omdat grenzen vervagen. U kunt zonder veel moeite uw producten en diensten verkopen aan klanten van over de hele wereld. Maar let op: wanneer u iets levert in het buitenland, gelden er andere btw-tarieven. Voor klanten buiten Nederland wordt bijvoorbeeld vaak geen btw gerekend.

Contact met adviseurs

Omdat u door de online omgeving meer en vaker te maken krijgt met wisselende fiscale regels, is het slim om advies in te winnen bij de experts van VMF Administratiekantoor. Met een goede administratie en belastingplan voorkomt u dat u later door de Belastingdienst wordt verrast met een boete of naheffing. VMF Administratiekantoor heeft kennis van de relevante fiscale regels en kan zelfs uw administratie van u overnemen.

Hulp bij webshop

Heeft u hulp of advies nodig bij de inrichting van of verkoop op uw webshop? Neem dan contact op met de adviseurs van VMF Administratiekantoor! Met de juiste kennis over belastingen in Nederland en het buitenland in huis, bereiden we u optimaal voor op het starten en uitbaten van een professionele webshop!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.