Administratie op orde krijgen

Als startende ondernemer is het op orde krijgen van uw administratie een belangrijk proces waar u mee te maken krijgt. U krijgt daarbij een aantal keuzes die u moet maken en verplichtingen waar u aan moet voldoen. Alles om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf. Maar er zijn verschillende mogelijkheden dit te doen. VMF Administratiekantoor helpt u graag met het maken van de juiste keuzes om uw administratie soepel te laten verlopen.

Excel of boekhoudpakket

Administratie

De meeste startende ondernemers maken gebruik van Excel om de basisadministratie in te verwerken. Zeer eenvoudig in gebruik en daarmee voor velen geschikt als administratietool. Toch kan het zijn dat het beter voor u is om over te stappen naar een boekhoudpakket met extra functionaliteiten. Bijvoorbeeld wanneer uw administratie te complex wordt om zelf bij te houden, of u weinig in inzicht en kennis van cijfers heeft. Dan kan een boekhoudpakket uw administratie een stuk makkelijker maken.

Persoonlijk boekhoudpakket

Een boekhoudpakket heeft diverse functionaliteiten die u helpen met het doen van de administratie. Van het bijhouden van uw uren tot een periodieke balans en winst- en verliesrekening voor uw overzicht en van het automatisch versturen van verkoopfacturen tot het bijhouden van de voorraad. De mogelijkheden zijn eindeloos, en vaak kunt u specifiek voor uw eigen situatie ook nog bepaalde functionaliteiten gebruiken. Bij VMF Administratiekantoor adviseren we u graag over de juiste keuze van een boekhoudpakket.

Hulp van een boekhouder

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw administratie uit te besteden aan een boekhouder. Zo bent u ervan verzekerd dat het tot in de puntjes wordt verzorgd en u nergens naar om hoeft te kijken. Ook hier geldt dat hoe complexer de administratie hoe verstandiger het is om een boekhouder in te schakelen. Bovendien kunt u met een boekhouder zelf meer focussen op andere zaken die uw aandacht nodig hebben, en u meer bezig bent het met leiden van uw onderneming in plaats van met de cijfertjes. Uw boekhouding is bij VMF Administratiekantoor in vertrouwde en vakkundige handen.

Uw administratie verzorgen

Heeft u te weinig tijd of kennis om uw steeds complexer wordende administratie zelf bij te houden? De hulp van een boekhouder kan u hiermee behoorlijk ontzien. VMF Administratiekantoor doet dit graag voor u en adviseert u bovendien over het gebruik van een boekhoudpakket dat past bij uw onderneming. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u gerust contact met ons opnemen.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.