Als ZZP’er uw uurtarief verhogen

Als ZZP’er moet u veel belangrijke keuzes voor uw onderneming zelf maken. Ook over geldzaken. En juist die keuzes zijn het lastigst. Wanneer is het bijvoorbeeld het juiste moment om uw uurtarief te verhogen? Bij het maken van die keuzes kunnen de experts van VMF Administratiekantoor u helpen.

Verhogen

ZZP uurtarief verhogen

De keuze om uw uurtarief te verhogen is namelijk lastig. Natuurlijk is het terecht wanneer u al langer werkt als zelfstandige, een urencriterium behaalt, meer ervaring op hebt gedaan en uw klanten tevreden zijn. Maar bij het maken van die keuze denkt u natuurlijk niet alleen aan uzelf. Want wat gaan uw klanten hiervan vinden? Zij moeten bij een verhoogd uurtarief ook meer voor uw werk gaan betalen. Met hulp van de experts van VMF Administratiekantoor weet u gelukkig precies waar u aan toe bent.

Gegrond

Er zijn hele gegronde redenen om uw uurtarief te verhogen. Het is niet alleen normaal dat u na een langere tijd als zelfstandig ondernemer meer werk doet tegen een hoger tarief, u moet ook meegaan met uw concurrenten en de economie. In zware economische tijden is het bijvoorbeeld slim om de inflatie te compenseren. En wanneer uw concurrenten een tarief vragen dat ruim boven uw vraagprijs zit, moet u uzelf niet tekort doen.

Passend

De Kamer van Koophandel adviseert zelfstandig ondernemers om hun uurtarief elk jaar opnieuw te bekijken. Want elk jaar kan er een reden zijn om deze aan te passen. Het is goed om te bedenken op welke manier u uw verhoogde uurtarief kunt verantwoorden aan uw klanten. Ook moet u niet vergeten wat voor inkomsten u zelf als ondernemer nodig heeft. Deze zaken kunt u jaarlijks tegen het licht houden:

  • Stijgingen van uw kosten: bijvoorbeeld hogere huur- of reiskosten.
  • Toekomstige uitgaven: zo kunt u nadenken over investeren in boekhoudsoftware.
  • Betere kwaliteit van uw werk: met een behaald certificaat kunt u dat zelfs aantonen.

De experts van VMF Administratiekantoor weten als geen ander wat voor uurtarief passend is voor uw situatie. Zij kunnen u helpen met het berekenen van een tarief dat past bij uw gewenste inkomen, geleverde resultaten en uitgaven.

Tevreden

Het is belangrijk over uw verhoogde uurtarief in gesprek te gaan met uw vaste opdrachtgevers. Zij willen natuurlijk weten waar ze aan toe zijn. Toch kunt u met een goede argumentatie met een gerust hart bij ze aankloppen. Uw opdrachtgevers weten ook hoe het ondernemerschap werkt: zo nu en dan stijgt het tarief. Als ze tevreden zijn met uw werk, is de kans groot dat ze uw keuzes begrijpen en steunen.

Advies over tarieven

Advies over tarieven en andere financiële zaken is belangrijk voor uw onderneming. Met kennis over geldzaken weet u zeker dat u een eerlijke prijs vraagt voor uw opdrachtgevers en uzelf. Daarnaast ziet u met VMF Administratiekantoor als partner niks meer over het hoofd in uw omvangrijke administratie. Bent u geïnteresseerd in ons advies en administratieve diensten? Laat snel wat van u horen door contact met ons op te nemen!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.