Bereid uw bedrijf deze zomer voor op het leven na corona

bereid uw bedrijf voorDeze zomer wordt een bijzondere: na maanden van beperkingen is het eindelijk tijd om vooruit te kijken op een jaar waarin alles weer normaler wordt. Het is dus goed om u daar als ondernemer op voor te bereiden. Daarom raadt VMF Administratiekantoor u aan om niet alleen uit te rusten, maar ook plannen te maken voor het komende jaar.

Kom tot rust

Weinig opdrachten, veel geregel voor overheidssteun en thuiswerken: de coronacrisis heeft veel ondernemers peentjes laten zweten. Om nog maar te zwijgen over de financiële zorgen. Het is daarom goed om deze vakantie te gebruiken om tot rust te komen, na de uitputtingsslag van de afgelopen anderhalf jaar. Dus, hoewel we gewend zijn geraakt alles op de computer via een videoverbinding te doen: probeer ook even offline te zijn.

Face-to-face of Zoomen?

Maar als u eenmaal opgeladen bent, is het goed om in actie te komen. Want hoe gaat uw bedrijf weer terug naar het oude normaal? Die vraag is moeilijker te beantwoorden dan je van tevoren misschien denkt. De coronacrisis heeft namelijk niet alleen voor ellende, maar ook voor nieuwe inzichten gezorgd. Voerde u bijvoorbeeld veel gesprekken face-to-face? Dan zou het zomaar kunnen dat Zoomen misschien beter beviel. Past u daar dan uw planning en uitgaven op aan?

80 procent

Andere vragen kunnen ook in uw hoofd opkomen: bijvoorbeeld over uw bedrijfsvoering. Wellicht heeft u uw aanbod aangepast, noodgedwongen door de crisis. Het blijkt dat 80 procent van de ZZP’ers deze nieuwe producten en diensten wil blijven aanbieden, ook nu de coronacrisis snel voorbij lijkt te zijn. Deze extra diensten zijn nu juist goede reclame voor uw bedrijf, als extraatje dat u kunt leveren aan de klant. Maar het kan ook zijn dat bepaalde producten totaal niet meer in trek zijn na de crisis. Dan zult u zich opnieuw aan een nieuwe situatie aan moeten passen.

Verhoog uw tarieven

Aan uw tarieven kan misschien ook nog worden gesleuteld. Tijdens de coronacrisis heeft u waarschijnlijk veel hulp nodig gehad uit verschillende hoeken. Niet alleen van de overheid, maar ook van familie en vrienden. Dat betekent dat u misschien wel een lening terug moet betalen, of om een andere reden het geld hard nodig heeft. Zeker nu de economie weer gaat aantrekken, is het daarom een goed moment om uw tarieven te verhogen. Voor advies over uw tarieven, kunt u natuurlijk bij de adviseurs van VMF Administratiekantoor terecht.

Toekomst

Al deze zaken hebben invloed op de toekomst en financiën van uw bedrijf. Want: natuurlijk hebben we allemaal uitgekeken naar het moment dat we de mondkapjes weg konden gooien en we weer naar een festival kunnen. Maar de onzekerheid die daarbij komt kijken voor uw bedrijf blijft toch iets dat de pret kan drukken. Daarom is het goed om daarover in gesprek te gaan met een adviseur van een administratiekantoor, die u meer inzicht kan geven in de gevolgen voor uw bedrijf.

Hulp en advies

VMF Administratiekantoor is daarvoor uw ervaren partner. Onze medewerkers kunnen u niet alleen adviseren over uw financiën en nieuwe strategie voor uw bedrijf, maar ook veel administratietaken van u overnemen. Zo krijgt u meer ademruimte terwijl de wereld opnieuw verandert. Deze hulp kan u daarom goed van pas komen, zeker omdat niet duidelijk is hoe snel we weer terug naar het ‘oude normaal’ gaan. Wees daarom goed voorbereid en plan een eerste gesprek met ons in! Neem snel contact op en kom erachter hoe wij u het best klaar kunnen maken voor de wereld na de crisis.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.