De juiste keuze als ondernemer

Uw toekomst als ondernemer is een vraagstuk dat waarschijnlijk regelmatig in uw hoofd rondspookt. Welke keuze kunt u het best maken? En hoe blijft u succesvol? Zeker in onzekere tijden en met regelmatig veranderende regels is het belangrijk dat u uzelf opnieuw uit blijft vinden. De adviseurs van VMF Administratiekantoor helpen u graag bij het maken van die ingrijpende keuzes.

Zelfstandig door?

Keuze ondernemer

Een belangrijke vraag die ZZP’ers bezighoudt is: is het niet beter om in loondienst te gaan? Zelfstandige ondernemers merken het eerst dat de economie slecht draait. Omdat ze alleen staan vangen ze vaak in hun eentje harde klappen op. Ook zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun boekhouding en administratie. Maakt u zich zorgen over opdrachten die wegvallen? Dan kan in loondienst gaan een betere optie lijken. Wel heeft u dan minder ruimte om eigen beslissingen te nemen.

Meerdere banen

Als u als ondernemer bij wil verdienen naast uw werk binnen uw bedrijf, kunt u daarnaast ergens anders in loondienst gaan. Door parttime te werken heeft u de zekerheid van een vast salaris. Ook kunt u uw gang blijven gaan als ondernemer. Aan parttimebanen geen gebrek, maar het kan zijn dat u met uw tweede baan tijd tekort komt. U moet er rekening mee houden dat u een minimaal aantal uren aan uw eigen onderneming moet besteden, om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen voor ondernemers.

Opdrachtgever zoeken

U kunt als zelfstandig ondernemer ook uw heil zoeken bij een aantal vaste opdrachtgevers. Zo blijft u ondernemen, terwijl u meer zekerheid heeft over opdrachten. Toch ligt schijnzelfstandigheid op de loer. Gelukkig kunt u makkelijk via de website van de Belastingdienst checken wanneer een opdracht onder loondienst valt, en wanneer niet. Zo voorkomt u onverwacht hoge belastinguitgaven.

Vraag ons advies

Als zelfstandig ondernemer of baas van een klein MKB-bedrijf is het lastig om u te laveren tussen de moderne financiële uitdagingen. Gelukkig kunnen de fiscale experts van VMF Administratiekantoor u daarbij helpen. Omdat de situatie van iedere ondernemer verschilt, is het belangrijk om goed te bespreken wat uw persoonlijke situatie is en hoe u daar het best mee om kunt gaan. Neem voor advies van experts contact op met ons, dan helpen we u snel!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.