Hoe profiteert uw bedrijf van duurzaam ondernemen?

Is uw bedrijf geïnteresseerd in duurzaam ondernemen? Of wilt u weten hoe u kunt profiteren van deze manier van werken? Wij hebben voor u de antwoorden. VMF Administratiekantoor vertelt u graag alles over de voordelen van duurzaam ondernemen.

De betekenis van duurzaam ondernemen

Wanneer uw bedrijf duurzaam wilt gaan ondernemen is dit afhankelijk van veel verschillende factoren. Om te beginnen moet u rekening houden met de sector waar uw bedrijf werkzaam in is. Daarnaast is het ook belangrijk welke normen en waarden u als bedrijf hanteert. Wanneer wij spreken over duurzaam ondernemen wordt dit vaak teruggebracht tot de 3 M’s. Die staan voor mensen, milieu en maatschappij. Of de 3 P’s: people, planet en profit. Bij duurzaam ondernemen komt het er eigenlijk op neer dat u als bedrijf moet onderzoeken wat u voor uw omgeving en de maatschappij wilt gaan betekenen.

Duurzaam ondernemen geeft uw bedrijf toekomst

Consumenten willen tegenwoordig steeds vaker duurzame producten en u dient als bedrijf altijd rekening te houden met de wensen van uw consument. Wanneer uw bedrijf besluit duurzaam te gaan ondernemen, brengt dit veel voordelen met zich mee. U draagt bij aan een beter leven voor veel mensen en creëert een toekomstbestendige economie. Verder is deze manier van werken vele malen beter voor het milieu en heeft het een positieve impact op de wereld. Bij duurzaam ondernemen wordt er gezocht naar een goede balans tussen economische, ecologische en sociale belangen. Met behulp van deze manier van werken creëert u niet alleen een beter toekomst voor uw bedrijf, maar ook voor de maatschappij.

Een goed begin

Wanneer u heeft besloten dat uw bedrijf graag met duurzaam ondernemen aan de slag wilt, adviseert VMF Administratiekantoor u graag met de eerste stappen. Een goed punt om te beginnen is om intern de kernwaarden van uw onderneming vast te stellen. Wanneer u dit heeft kunnen doen is de volgende stap het verrichten van een marktonderzoek. Tijdens het opzetten van een marktonderzoek kunt u kijken welke oplossingen zich al binnen uw muren bevinden. Misschien hebben enkele van uw collega’s wel goede ideeën. Het is belangrijk dat u gedurende dit proces de focus niet verliest. Er gaan namelijk veel dingen tegelijk gebeuren. Wanneer u eenmaal als onderneming de koers heeft bepaald, kunt u verder gaan met het opzetten van een duurzaamheidsplan. Vergeet hierbij niet uw medewerkers hierbij te betrekken, zodat u zeker weet dat u gebruik maakt van alle beschikbare kennis.

Wilt uw onderneming profiteren van duurzaam ondernemen?

Wanneer u als bedrijf duurzaam wilt gaan werken, bent u bij VMF Administratiekantoor aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor vakkundig advies of voor het uitbesteden van uw administratie en belasting. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

 

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.