Investeren in marketing

U staat aan het hoofd van een onderneming en wil nog meer klanten binnenhalen. Investeren in marketing is dan een goede manier om meer aandacht te krijgen voor uw bedrijf. Wat zijn de fiscale voordelen van investeren in marketing? De experts van VMF Administratiekantoor geven u advies.

Nuttig

Investeren marketing

Investeren in marketing kan tijdrovend en niet nuttig lijken. Toch is dit niet waar: al ziet u misschien niet direct resultaat, met wat geduld kan marketing heel veel voor uw onderneming opleveren! Zo levert marketing u bijvoorbeeld deze voordelen op:

  • Uw bedrijf krijgt meer naamsbekendheid;
  • U vergroot uw netwerk en klantenbestand;
  • Uw bedrijf krijgt een beter imago, want bekendheid maakt bemind.

Het is uiteraard nooit een zekerheid dat iedere potentiële klant of zakenpartner die uw advertenties tegenkomt ook daadwerkelijk contact met u opneemt. Maar u vergroot wel de kans!

Soorten marketing

Er zijn veel verschillende manieren waarop u uw bedrijf in de markt kunt zetten. De juiste manier hangt af van wat voor soort bedrijf u runt en wat uw marketingdoelstelling is. Dit zijn een aantal veelgebruikte marketingvormen waar u uit zou kunnen kiezen:

  • Actiemarketing waarbij u acties inzet om meer producten op korte termijn te verkopen;
  • Direct marketing waarmee u direct adverteert via mails of advertenties in huis-aan-huisbladen;
  • Affiliate marketing die u inzet door advertenties te plaatsen op websites en social media.

Natuurlijk kost marketing geld, maar wist u dat zo’n campagne ook fiscale voordelen heeft? De directe kosten voor investeren in marketing kunt u namelijk bij de Belastingdienst opgeven.

Fiscale voordelen

Dat zit zo: de kosten voor marketing worden net als andere kosten binnen uw onderneming verwerkt in de winst- en verliesrekening. Zo profiteert u van een lagere belasting. Marketingcampagnes leveren dus niet alleen reclame op, maar ook belastingvoordeel. De kosten moeten wel betrouwbaar vast te stellen zijn en zorgen voor economisch voordeel in de toekomst.

Advies

Wilt u meer weten over welke voordelen marketing u oplevert voor uw onderneming en boekhouding? Neem dan snel contact op met de experts van VMF Administratiekantoor voor professioneel advies!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.