Mee automatiseren met de boekhouder?

Wanneer uw boekhouder besluit te gaan automatiseren, is het belangrijk om na te gaan of u met uw onderneming daarin mee wilt. Hierbij kunt u zich afvragen wat de overgang naar digitaal met zich meebrengt. Wij zetten in deze blog op een rij waar u rekening mee kunt houden bij de overstap naar digitaal boekhouden.

automatiseren boekhouder

Efficiëntie

Automatisering leidt doorgaans tot meer efficiëntie in de administratieve processen. Wanneer u gegevens zoals bonnetjes en facturen online kunt aanleveren aan uw boekhouder, bespaart u veel tijd die vervolgens weer geïnvesteerd kan worden in de onderneming. Daarnaast verkleint het ook de kans op fouten.

Actuele cijfers

Een goede digitale samenwerking met uw boekhouder zorgt ervoor dat uw administratie altijd up-to-date is. Zo kunt u in sommige gevallen met behulp van een dashboard een actueel overzicht krijgen van de cijfers, bijvoorbeeld uw omzet. Het biedt ook mogelijkheden voor vergelijking met concurrenten in uw sector. Zo krijgt u snel en gemakkelijk inzicht in hoe de onderneming ervoor staat. Op basis van de actuele cijfers kunt u weloverwogen keuzes maken voor uw onderneming. Voor de meest actuele overzichten is het wel noodzakelijk dat u altijd op tijd bent met het aanleveren van administratieve gegevens.

Verandering van werkwijze

Verandering van een werkwijze waar u al jaren aan gewend bent kan een lastige stap zijn. Vooral als u ook nog eens rekening moet houden met de wensen van het personeel. Hoewel de overgang tijd en energie kost, kan het wel veel opleveren op de lange termijn. Bovendien zijn digitale middelen continu in ontwikkeling op het gebied van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. In geval van twijfel kunt u altijd in gesprek gaan met de boekhouder, over bijvoorbeeld een demo.

Haal meer uit uw adviseur

Wanneer u digitaal bent gaan werken met de boekhouding, betekent het dat er meer tijd overblijft voor uw adviseur om u te helpen met het nemen van besluiten over uw onderneming. De nieuwe inzichten die u krijgt in actuele cijfers en trends zijn hiervoor een waardevolle nieuwe bron.

Advies nodig?

Staat u voor een uitdagend besluit over de koers van uw onderneming? Als u behoefte heeft aan deskundig advies voor uw onderneming, zijn onze adviseurs er om met u mee te denken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.