Voorkom ongewenste verrassingen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bent u een zelfstandig ondernemer? Dan bestaat er altijd een mogelijkheid dat u een keer arbeidsongeschikt raakt. Maar wat moet u dan doen? VMF Administratiekantoor vertelt u alles wat u moet weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Arbeidsongeschikt als zelfstandig ondernemer

Wanneer u als zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt raakt, maar geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten, houdt dit in dat u meestal geen uitkering krijgt van de overheid. U bent dan zelf verantwoordelijk om te zorgen voor een financieel vangnet. Indien u zich wel laat verzekeren, ontvangt u maandelijks van de overheid een bedrag zodat u niet zonder inkomsten komt te zitten. Wij adviseren u daarom ook altijd om, ook als zelfstandig ondernemer, een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. U kunt hiermee ongewenste verrassingen voorkomen en u volledig richten op uw herstel.

Voorbereid tegen financiële gevolgen

Arbeidsongeschikt raken kan iedereen overkomen. U kunt ziek worden, een ongeluk krijgen of in een burn-out terecht komen. Wanneer u dit overkomt wilt u natuurlijk voorbereid zijn op de financiële gevolgen. Deze gevolgen zijn nooit met zekerheid vooraf vast te stellen. Het heeft namelijk alles te maken met uw specifieke situatie. Wanneer u de kostwinner bent in uw huishouden brengt dit toch direct meer druk met zich mee. Door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bent u hoe dan ook verzekerd van een inkomen als u plotseling voor langere tijd niet kunt werken. De uitkering die u ontvangt is volledig afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld in welke sector u werkzaam bent of uw leeftijd.

Wilt u niet voor ongewenste verassingen komen te staan?

Bent u een zelfstandig ondernemer en wilt u graag deskundig advies over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kunt u rekenen op de vakkundige medewerkers van adviesbureau VMF Admninistratiekantoor. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.