Zo doet u veilig zaken met een kredietcheck

Op een veilige manier zaken doen is enorm belangrijk voor uw onderneming. VMF Administratiekantoor adviseert u daarom regelmatig een kredietcheck uit te voeren. Zo weet u zeker dat u geen geld misloopt en dat klanten niet te laat betalen.

Veilig zaken doen kredietcheck

Kredietcheck

Niet betalende klanten. Zij vormen één van de grootste risico’s die u loopt als ondernemer. Uw onderneming is niet het enige dat afhankelijk is van hun betaling; u moet zelf ook kunnen rekenen op een betrouwbaar en regelmatig inkomen. Omdat u betaald wilt worden voor geleverde diensten, is het goed om een kredietcheck bij uw klanten uit te voeren. Zo weet u zeker of uw klanten kredietwaardig zijn.

Informatie

U kunt informatie over de kredietwaardigheid van uw nieuwe en bestaande klanten terugvinden in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of via berichten op internet. Hierbij kunt u letten op berichten over wanbetalingen of verdachte jaarcijfers in het Handelsregister. Maar met gespecialiseerde bureaus haalt u nog meer uit uw kredietcheck.

Score

Deze kredietcheckers, bijvoorbeeld Graydon, Atradius of Creditsafe, geven bedrijven een score. Aan deze score kunt u zien of het bedrijf waarmee u in zee wil gaan of waar u al zaken mee doet wel alle betalingen kan voldoen. Ook leveren ze u rapporten met adviesbedragen die u inzicht geven in wat uw klant u maximaal kan betalen voor uw levering.

Expertise

VMF Administratiekantoor heeft ook experts in dienst die u kunnen adviseren over de kredietwaardigheid van uw klanten. Zij weten waar u op moet letten voor u een prijs afspreekt met een klant, welke kredietcheckers betrouwbaar zijn en wanneer u aan de bel moet trekken. Wees goed voorbereid voor u zaken doet en neem contact op met ons kantoor!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.