Zo knokken u en uw bedrijf zich financieel terug na de coronacrisis

 

financieel herstel na corona

Het is aan bijna alles te merken dat de zware coronatijd wordt afgerond: geen anderhalve meter afstand meer, de lockdowns lijken ver weg en er is meer ruimte om te ondernemen. Toch betekent dit ook dat de meeste coronaregelingen voor bedrijven aflopen. Dat betekent dat u weer zelf verantwoordelijk bent voor het oplossen van tekorten binnen uw bedrijf. En ook uw belastingaangiftes kunt u niet veel langer meer uitstellen. Aan de medewerkers van VMF Administratiekantoor wordt dan ook vaak de vraag gesteld: Hoe knok ik me terug uit deze situatie?

Duidelijke financiële administratie

Wat vooral belangrijk is: de schouders eronder zetten en niet te veel terug willen kijken. Door vooral te focussen op de toekomst krijgt u een beter beeld van hoe het verder moet. Blijf vooral actief opletten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Houd dus een goede administratie bij en blijf de aanmaningen en dwangbevelen voor. Wanneer u een rekening kunt betalen of een lening kunt aflossen, moet u absoluut niet langer wachten dan nodig. Zorg dus voor een duidelijk overzicht van uw financiële administratie!

Wees open en eerlijk

Denk nooit dat u alles zelf wel op kunt lossen. Zeker wanneer u werkt als zzp’er is de kans groot dat u vooral zelf de verantwoordelijkheid wil nemen. Deze ligt ook bij u, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u geen hulp of begrip hoeft te verwachten van anderen. Houd niet voor anderen verborgen dat u financiële zorgen hebt, maar wees er open en eerlijk over. Wanneer u aangeeft dat u door de coronacrisis in de problemen zit, hebben uw opdrachtgevers en crediteuren daar natuurlijk begrip voor. Zorg er dan wel voor dat u uw administratie op orde heeft, zodat u een duidelijk verhaal kunt vertellen en zelf weet met welke stappen u wél kunt betalen.

Sluit geen oplossing uit

Het is vooral belangrijk dat uw lastige situatie opgelost wordt. Daarom moet u geen oplossingen uitsluiten, omdat soms onconventionele maatregelen nodig zijn. Het is in dat geval goed om op tijd deskundige hulp in te roepen. Dit kan bijvoorbeeld een adviseur zijn. Zij kunnen u helpen bij het op orde brengen van uw financiële administratie en u advies geven over de beste manieren waarop u uw kostenposten en vaste lasten kunt blijven betalen. De fiscaal adviseurs van VMF Administratiekantoor geven u bijvoorbeeld grip op uw financiën, maar ook op uw communicatie met de Belastingdienst. Zo staat u er niet meer alleen voor.

Hulp door experts van VMF Administratiekantoor

Veel financiële problemen die zijn ontstaan tijdens de coronacrisis lijken lastig op te lossen nu de overheidssteun wordt stopgezet. Gelukkig zijn er veel manieren om de controle weer terug te krijgen. Zelf uw fiscale administratie op orde houden is al een goede manier. Maar als u niet zeker weet of dit lukt, kunt u altijd de hulp inroepen van de fiscaal experts en adviseurs van VMF Administratiekantoor. Wij helpen u met het bijhouden van uw administratie, of kunnen deze taak zelfs volledig van u overnemen. Neem daarom snel contact met ons op om erachter te komen hoe wij u kunnen helpen!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.