Zo maakt u als ondernemer weer winst

Als u ervan droomt om ondernemer te worden, is tegenslag het laatste waar u aan wil denken. Toch is dat reëel. Bij tegenslagen, de start van uw onderneming of stijgende kosten kunt u plots verlies gaan draaien. Hoe kunt u dan weer winst maken? Bij VMF Administratiekantoor weten we daar wel raad mee.

Starter

Ondernemer winst

Als startende ondernemer moet u goed op uw financiën letten. Besteed uw geld slim en voorkom impulsieve uitgaven. Zo moet u investeren in nieuwe materialen en reclame. Het is daarom normaal dat u aan het begin een tijdje verlies draait. Onze fiscale experts kunnen u op dit cruciale moment adviseren. Hoe gaat u hier het best mee om? Zo kunt u als starter de verliezen van uw inkomen aftrekken. In dat geval moet u aan de Belastingdienst kunnen bewijzen dat u in de komende jaren winst kunt verwachten.

Tegenslag

Ook als u al langer onderneemt kunt u met tegenslag te maken krijgen. In dat geval is het belangrijk dat in de jaren daarvoor winst hebt gemaakt en verwacht dat in de toekomst weer te doen. Ook dan mag u uw verliezen aftrekken van uw inkomen. Maar hoe onderbouwt u eigenlijk uw winstverwachting? Dit doet u door uzelf een aantal kritische vragen te stellen:

  • Is er voldoende behoefte aan mijn diensten?
  • Heb ik de juiste vaardigheden om ondernemer te zijn?
  • Kan ik mijn verliezen binnen een aantal jaar compenseren?
  • Kan elke tak van mijn bedrijf winst maken?

Pas als u zeker bent dat u uw verliezen kunt compenseren en winst kunt maken, krijgt u steun van de Belastingdienst. Daarbij moet u niet vergeten ook de kritische vragen aan uzelf te stellen. De toekomst van uw bedrijf begint namelijk bij uw vaardigheden als ondernemer.

Terugweg

Maar met alleen aftrek van verlies klimt uw bedrijf niet uit het dal. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het tij te keren. Zo kunt u bij de start van uw onderneming een goed ondernemingsplan op te stellen. In dit plan kunt u vastleggen wat de toekomstbestendigheid is van uw bedrijf en hoe u leiding geeft aan uw onderneming. Breng bijvoorbeeld in kaart hoeveel concurrentie u heeft en of er genoeg vraag is naar uw producten. Zolang u onderneemt, kunt u met marktonderzoek overzicht krijgen en de weg naar winst inzetten.

Om de tafel

Wilt u graag om de tafel met experts die met een onafhankelijke blik kijken naar uw situatie en weten wat uw mogelijkheden zijn als u verlies draait? Dan kunt u voor advies bij VMF Administratiekantoor terecht. Neem contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.