Zo werkt u als ondernemer goed samen met uw boekhouder

samenwerken boekhouderOp het moment dat het goed gaat met uw bedrijf, kunt u het als ondernemer wel eens heel druk gaan krijgen. Dan is het goed om niet te trots te zijn om hulp in te roepen. Een boekhouder kan u bijvoorbeeld veel zorg ontnemen als het gaat om de verplichte administratie. Die kan een boekhouder goed bijhouden. Zelfs het doen van uw belastingaangifte hoort bij het takenpakket! Maar hoe werkt u als ondernemer nou goed met uw boekhouder samen? De experts van VMF Administratiekantoor leggen het u in dit artikel uit.

Blijf communiceren

Er kunnen namelijk best wat dingen fout gaan in de communicatie als u bijvoorbeeld veel opdrachten binnen krijgt. Meer klussen betekent vanzelf meer verplichte administratie. Dan is helderheid tussen u en uw boekhouder erg belangrijk. Spreek elkaar daarom regelmatig. Wanneer dit niet in het echt kan, is een gesprek via een online kanaal ook waardevol. Daarnaast is het sowieso erg slim om elkaar snel te kunnen bereiken.

Boekhouden in een digitale omgeving

Zorg ervoor dat u veel van uw administratie online in de Cloud zet. In deze digitale omgeving worden uw bestanden op een server opgeslagen, waar u bij komt komen met een internetverbinding. Zo kunnen u en uw boekhouder allebei op ieder moment bij de bestanden. Dat is handiger dan wanneer u veel administratie in mappen op kantoor of thuis heeft staan. Of in een los mapje op uw laptop. Uw boekhouder moet zelf aan de slag kunnen gaan, zodat u zich minder met uw administratie bezig hoeft te houden.

Niet te veel pakketten

Voorkom dat u te veel verschillende software gebruikt. Het is namelijk niet handig om steeds in te moeten loggen op een ander programma of in een andere app. Alleen maar omdat uw boekhouder een jaarrekening moet opstellen, in plaats van een offerte of factuur. En al die apps en inloggegevens zijn lastig te onthouden. Laat staan de updates. Maak het u en uw boekhouder daarom zo makkelijk mogelijk: koop gewoon één pakket, waarvan de apps snel en makkelijk te doorgronden en begrijpen zijn. Zo voorkomt u tijdverlies, aanmodderen en fouten die later duur uit kunnen pakken.

Geef het werk uit handen

Maak het uzelf als ondernemer makkelijk en kies voor een boekhouder die zelf meteen weet wat er gedaan moet worden. Een boekhouder die aan sommige taken niet toekomt, of niet goed kan werken met de software, gaat eerder in de weg zitten dan dat deze hulpvaardig is. Bovendien is het een veel prettiger gevoel wanneer u zelf niet het idee heeft dat u veel zelf moet doen. Hier kunt u zelf overigens ook uw steentje aan bijdragen door, zoals we eerder al hebben benoemd, boekhouden zo simpel mogelijk te maken door simpele programma’s aan te schaffen en niet meer dan één pakket te gebruiken.

Administratief experts en boekhouders van VMF Administratiekantoor

De boekhouders en administratief experts van VMF Administratiekantoor weten precies hoe ze u als ondernemer kunnen ondersteunen. Met kennis van alle administratieve verplichtingen en boekhoudprogramma’s kunnen zij zelfstandig aan de slag. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor advies. Bijvoorbeeld over de programma’s die handig zijn om te gebruiken. Wilt u weten wat we u nog meer kunnen bieden? Kom dan snel met ons in contact en bespreek uw wensen!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.