Groeit uw onderneming snel? Houd het volgende in de gaten

Zit uw onderneming in de lift en is het nodig om uit te breiden? Gefeliciteerd! Een groeiend bedrijf is de droom van elke ondernemer. Een groeiende onderneming brengt veel voordelen, maar ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zijn er onverwachte dingen waar u rekening mee moet houden? Wanneer is het slim om nieuw personeel aan te nemen? En wat betekent dit voor uw boekhouding? We vertellen hier beknopt waar u op moet letten zodat uw onderneming correct mee blijft groeien.

Kijk kritisch naar uw ondernemingonderneming groeien

Als een onderneming groeit kan het zo zijn dat er na een verloop van tijd veranderingen nodig zijn om alles nog optimaal te laten verlopen. Het is belangrijk om na te gaan of de huidige rechtsvorm van uw bedrijf nog passend is. Is het misschien verstandig om uw eenmanszaak te veranderen naar een BV?

Daarnaast is het essentieel om te blijven kijken naar de juiste markt voor uw onderneming. Bij een sterke groei van klanten kan het zo zijn dat er een verschuiving is in de doelgroep van uw product of dienst. Ook is uw concurrentie misschien veranderd. Dit is van belang om mee te blijven nemen in uw businessmodel, zodat u goed in kunt blijven spelen op de markt waarop u zich op dit moment bevindt. Om uw nieuwe concurrentie voor te zijn is het misschien nodig om nieuwe producten aan te bieden, na te denken over mogelijke unieke acties of te investeren in online marketing.

Is het nodig om (meer) personeel aan te nemen?

Hoewel nieuwe medewerkers aannemen een investering is waar veel tijd en geld in gaat zitten, is dit vaak essentieel bij het doormaken van een groei in uw onderneming. De kwaliteit van uw medewerkers straalt door in het resultaat van uw bedrijf. Wij hebben u eerder al verteld wat er bij het aannemen van personeel komt kijken. Op dit moment is er sprake van een groot personeelstekort, denk daarom goed na over de secundaire arbeidsvoorwaarden die u uw nieuwe medewerkers biedt. Heeft u al personeel in dienst? Houd dan uw huidige medewerkers goed op de hoogte van de actuele veranderingen zodat er betrokkenheid op de werkvloer ontstaat. Een sterk team is essentieel voor een groeiend bedrijf.

Kunt u de veranderingen in administratie nog aan?

Een groeiende onderneming betekent meer papierwerk. Bij het starten van een onderneming is het logisch dat u graag zelf uw financiën regelt, zeker als u klein begint en u hier genoeg tijd voor heeft. Bent u op het punt gekomen dat u uw handen vol heeft aan uw onderneming zelf en u graag de hulp van professionals wilt inschakelen? Een goed administratiekantoor heeft de kennis en ervaring om uw financiële en fiscale positie optimaal te houden. Een boekhouder herkent risico’s die u misschien niet opvallen en denkt actief met u mee over wat het beste is voor uw onderneming.

VMF Administratiekantoor helpt u graag!

Zorg dat uw boekhouding niet in de knoei raakt door de groei van uw bedrijf. De professionals van VMF Administratiekantoor geven u zekerheid en veiligheid door het regelen van uw gehele financiële administratie. Weet u niet goed wat uw volgende stappen moeten zijn? Wij bieden u ook graag bedrijfseconomisch advies. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat uw mogelijkheden zijn. Samen zorgen we voor een optimale groei van uw onderneming.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.