Slim financieel plannen

Als ondernemer bent u uiteraard enthousiast over de toekomst van uw bedrijf. Daarom moet u open staan voor nieuwe ontwikkelingen als duurzaam ondernemen. Daarnaast is het goed om ook uw financiën onder de loep te nemen door slim financieel te plannen. Vooruitkijken naar uw verwachte inkomen en verplichtingen blijft belangrijk, zeker in de crisistijd waarin de wereld al ruim vier maanden verkeert.

Goed voorbereid

Slim financieel plannen

Juist in deze tijd is het belangrijk om als ondernemer goed voorbereid te zijn en problemen te confronteren. Door deze uitdaging aan te gaan krijgt u meer grip op uw geld. Vraag uzelf steeds af wat er beter kan of anders. Een buffer opbouwen is van belang: 16 procent van alle ZZP’ers hebben geen idee hoe lang ze het financieel uithouden als hun inkomen wegvalt. Juist in onzekere tijden moet u grip op uw geldzaken krijgen.

Plannen

Dit doet u bijvoorbeeld door een slimme financiële planning te maken. Zo is het goed om uit te zoeken hoe u er zakelijk en privé voor staat. U trekt al uw uitgaven af van uw inkomsten, waardoor u inzicht krijgt in uw financiële situatie. Probeer die berekening ook te maken voor een langere periode, bijvoorbeeld drie maanden. Dan ziet u meteen wat voor buffer u heeft als uw opdrachten drastisch teruglopen.

Veranderende situatie

Nog verder kijken, bijvoorbeeld naar de situatie na corona, is een uitdaging, maar wel belangrijk. Onderzoek de vooruitzichten die er zijn voor uw sector of beroep. Door een prognose te maken van uw financiën en werkwijze in de verre toekomst, bent u beter voorbereid op de uitdagingen die eraan komen. Op die manier wordt u:

  • Niet overvallen door problemen en kunt u op tijd problemen aanpakken;
  • Eerlijk voorgelicht over uw financiële situatie in de toekomst;
  • Aangespoord om op tijd te communiceren met leveranciers en financiers.

U kunt deze berekeningen en prognoses voor uw eigen rekening nemen, maar u kunt dit ook door een administratiekantoor laten doen. Zo behoudt u het overzicht en weet u precies waar u aan toe bent. Ook bent u verzekerd van een onafhankelijke kijk op uw situatie.

Experts

VMF Administratiekantoor is het perfecte kantoor om dit werk van u over te nemen. Onze medewerkers zijn niet alleen ervaren boekhouders, maar ook experts die u bruikbaar advies kunnen geven over uw toekomstbestendigheid. Bij ons kunt u rekenen op eerlijke en professionele steun bij de boekhouding van uw bedrijf. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u via onze website contact opnemen!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.