Belastingaangifte doen in coronatijd

Ondernemers hebben het zwaar gehad in 2020. Misschien heeft u ook wel om coronasteun moeten vragen bij de overheid. Nu het indienen van de belastingaangifte weer voor de deur staat, is het goed om stil te staan bij de gevolgen die deze steun heeft voor uw bedrijf. En die kunnen weleens in uw voordeel zijn.

Steun vermelden

belastingaangifte in coronatijd

Normaal gesproken moet u al goed in de gaten houden dat u in de aangifte geen fouten maakt. Maar de coronasteun maakt dit lastiger. Moet u dit ook vermelden? Niet iedere ondernemer weet of u hier belasting over moet betalen en wat de steun betekent voor aftrekposten. Goed nieuws: vaak hoeft u over de coronasteun geen belasting te betalen. Eenmalige uitkeringen zijn bijvoorbeeld onbelast. De TOZO wordt echter gezien als inkomen. Zo moet u de uitkering ook invoeren in uw aangifte. Maar als uw bedrijf het zwaar heeft gehad, is de kans klein dat u er nog belasting over moet betalen.

Uitstel

Wanneer u echt niet genoeg geld overhoudt om belasting te kunnen betalen, is het mogelijk om betalingsuitstel te regelen. Dan moet u nog wel aangifte doen van uw belastingen, maar u krijgt dus langer de tijd voor om die te betalen. Het terugbetalen verloopt via een soepele regeling. De achterstand hoeft u bijvoorbeeld pas na 36 maanden terug te betalen. En met de versoepelingen die al in gang zijn gezet is het waarschijnlijk dat u in de komende weken en maanden weer meer geld kunt gaan verdienen. In dat geval kunt u uw achterstand natuurlijk eerder terugbetalen.

Advies en hulp

Door de steun heeft u de kans om uw onderneming nieuw perspectief te geven. Zeker wanneer u als zelfstandige alle zeilen bij moet zetten om het hoofd boven water te houden. Maar misschien zijn die steunpakketten allemaal niet toereikend. Door uw gedaalde inkomen heeft u mogelijk recht op hogere toeslagen voor huur en zorg, maar of dit genoeg gaat zijn blijft de vraag. Dan moet u slim met uw inkomsten en uitgaven omgaan, waarbij u mogelijk wat advies kunt gebruiken. U kunt daarom altijd terecht bij VMF Administratiekantoor voor advies en hulp bij uw boekhouding.

Hulp bij uw aangifte

Heeft u behoefte aan advies en ondersteuning bij het doen van uw belastingaangifte? Dan bent u bij VMF Administratiekantoor aan het juiste adres. Onze gespecialiseerde medewerkers kunnen u niet alleen adviseren over uw aangifte, maar kunnen deze ook voor u invullen. Zo weet u zeker dat u in deze lastige tijd de aangifte goed ingevuld inlevert. Kom daarom snel in contact met onze belastingexperts!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.