De bedrijfsvorm die bij u past

Wanneer u een bedrijf start of deze groeit, zijn er een aantal belangrijke vragen die u voor uzelf moet beantwoorden. Deze zijn voor veel ondernemers hetzelfde. Zo heeft u als ondernemer meer nodig dan een goed ondernemingsplan. Of u nou een ZZP’er bent of aan het hoofd staat van een klein of middelgroot bedrijf; het kiezen van een bedrijfsvorm en naam blijft ingrijpend.

RechtsvormBedrijfsvorm bepalen ondernemer

U moet al veel weten op het moment dat u bij de Kamer van Koophandel binnenstapt. Wat wordt bijvoorbeeld de rechtsvorm van uw onderneming? Deze vorm van uw bedrijf bepaalt hoe de Belastingdienst naar uw bedrijf kijkt. Als ZZP’er kunt u bijvoorbeeld beter een eenmanszaak starten dan een bv. In veel gevallen heeft u dan recht op zelfstandigenaftrek. Ook bepaalt de rechtsvorm wie er binnen uw onderneming aansprakelijk is.

Gevolgen

De gekozen bedrijfsvorm heeft veel gevolgen voor de toekomst van uw onderneming. Informeer uzelf van tevoren daarom goed. Bij VMF Administratiekantoor hebben we veel experts in dienst die gespecialiseerd zijn in rechtsvormen en fiscale voordelen. Zij kunnen u vanaf het begin bijstaan als u op zoek bent naar de juiste vorm voor uw bedrijf. Maar we helpen u ook bij andere vragen die u kunt hebben bij de opstart of groei van uw bedrijf. Wanneer is het bijvoorbeeld slim om uw eenmanszaak om te zetten naar een bv?

Naam

Zo moet u ook een passende naam vinden voor uw bedrijf. Wanneer u ZZP’er bent met een eenmanszaak kunt u ook opdrachtgevers benaderen onder uw eigen naam. Maar ondernemers die zich echt willen onderscheiden kunnen ook iets origineels kiezen. De naam moet u direct doorgeven aan de Kamer van Koophandel. Daarom is het goed om al vroeg over uw naam na te denken. Een goede bedrijfsnaam past bij uw activiteiten en dekt voor potentiële klanten en opdrachtgevers meteen de lading.

Sparren

Wanneer u een sparringpartner zoekt om mee te denken over de toekomst van uw bedrijf, bent u bij VMF Administratiekantoor aan het juiste adres. Wij geven advies over de toekomst van uw bedrijf, weten tegen welke obstakels u aan kunt lopen en springen samen met u over financiële hordes. Wilt u dat we meedenken? Zoek dan snel contact met de experts van VMF Administratiekantoor!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.