Deze blunders kunt u als ondernemer voorkomen

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt door het dak. Volgens de Kamer van Koophandel werden er in de afgelopen jaren verschillende records gebroken: niet alleen het aantal starters is hoger dan ooit, ook het aantal gestopte ondernemingen steeg tot ongekende hoogtes. Hoe voorkomt dat u dat u blunders maakt en zich bij die laatste groep voegt? De experts van VMF Administratiekantoor geven antwoord.

Onvolledige administratie

Blunders ondernemer voorkomen

Een zorgvuldig bijgehouden administratie is niet alleen de basis van een gezonde onderneming, het is ook een wettelijke eis. Dat is niet zonder reden: zonder een goede administratie weet u niet precies hoe uw bedrijf er financieel voor staat. Zonder dit overzicht weet u niet hoeveel btw u nog moet betalen of wat u van de belasting kunt aftrekken. U bent in overtreding en een dief van uw eigen portemonnee. De experts van VMF Administratiekantoor helpen u graag bij het inrichten en bijhouden van uw administratie. Ook kunt u bij ons aankloppen voor advies.

Slecht vooruit plannen

De financiën van uw onderneming vallen of staan bij een goede planning. Kijk op tijd vooruit en geef uw verdiende geld niet direct uit door snelle privé-investeringen te doen of meteen aankopen te doen voor uw bedrijf. Zet genoeg geld opzij om een buffer op te bouwen, maar ook voor de belastingen. De omzet- en inkomstenbelasting moeten natuurlijk ook betaald worden. Het kan ook geen kwaad om alvast aan uw pensioen te denken. Als ondernemer moet u die namelijk zelf bij elkaar sparen.

Te laat btw-aangifte doen

Een foutje kan altijd, maar dit is één van de blunders die u beter kunt voorkomen: vergeten op tijd uw btw-aangifte te doen. Als eerst moet u goed in de gaten houden wanneer u dit doet: dit kan afhankelijk van de situatie per maand, kwartaal of jaar zijn. De Belastingdienst wil van u weten hoeveel btw u heeft berekend aan klanten en hoeveel btw u van de belasting af kunt trekken. Daarom kunt u bij een late aangifte een boete krijgen.

Niet kloppende facturen

Facturen waarvan de gegevens niet kloppen kunnen ook een probleem vormen. Als er bijvoorbeeld geen btw-nummer of factuurdatum op staat, bent u ook in overtreding. Bij VMF Administratiekantoor weten we door onze jarenlange ervaring precies wat de richtlijnen en regels zijn voor facturen. Wanneer een klant niet op tijd betaalt, kunnen wij u helpen alsnog uw eerlijk verdiende geld te ontvangen.

Altijd een zorgvuldige boekhouding

Wilt u geen blunders maken en uw boekhouding altijd op orde hebben? Dan kan het slim zijn om deze uit te besteden. Met de deskundige hulp van VMF Administratiekantoor weet u zeker dat u het overzicht houdt over uw bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.