Met deze tips houdt u grip op contracten

Grip houden op uw zaken is belangrijk. Zeker als het gaat om contracten. Wij geven u in dit blog handige tips om grip te houden op uw contracten, zodat u makkelijk in de gaten kunt houden of deze nog bij uw doelen aansluiten.

Centraal bewaren

Een doeltreffende maatregel die u heel simpel kunt nemen is het centraal bewaren van uw contracten. Sla ze bijvoorbeeld digitaal op één plek met vaste omschrijvingen die u begrijpt. Door een back-up te maken weet u zeker dat u belangrijke contracten en andere documenten niet kwijtraakt. Door één centrale plek in te richten kunt u al deze documenten snel terugzoeken. Op die manier voorkomt u bijvoorbeeld dat u dubbele verzekeringen afsluit. Zo’n blunder zou alleen maar zonde zijn voor uw uitgaven.

contracten tekenen en bijhouden

Medewerker verantwoordelijk

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een medewerker verantwoordelijk te maken voor contracten. Deze collega kan dan voor u in de gaten wanneer contracten moeten worden opgezegd, dat ze goed worden bewaard en dat een verlenging goed wordt geregeld. Zo schept u ook duidelijkheid naar andere medewerkers binnen uw bedrijf. En u behoudt het overzicht.

Contracten verlengen

Houd met notificaties in uw agenda in de gaten wanneer de termijnen aflopen voor contractverlenging. Zo weet u op tijd wanneer u kunt beginnen met de evaluatie. Sluit het contract nog aan of wilt u heronderhandelen? Dat zijn zaken waar u de tijd voor moet nemen. Een notificatie instellen is daarom handig. Dit kunt u het best met één vaste digitale agenda doen, zodat u zeker weet waar de meldingen vandaan moeten komen.

Uitbesteden aan administratiekantoor

Wanneer u het lastig vindt deze zaken allemaal zelf te regelen, is het slim om een administratiekantoor in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer u ZZP’er bent is het lastig afgesloten contracten scherp te beheren. Laat staan dat u er een medewerker de verantwoordelijk voor kan geven. VMF Administratiekantoor heeft veel ervaring met het beheren van contracten, het controleren van voorwaarden en het evalueren van overeenkomsten. Wilt u zeker weten dat u grip heeft op uw contracten, besteed uw contractbeheer dan aan ons uit of vraag om advies aan onze experts.

Grip op contracten met VMF Administratiekantoor

Wilt u de grip op uw contracten behouden, maar heeft u geen tijd of overzicht om hier de infrastructuur voor in te richten? Laat uw contracten dan beheren door VMF Administratiekantoor. Onze gespecialiseerde medewerkers zorgen ervoor dat alle voorwaarden scherp in de gaten worden gehouden en melden u alle belangrijke data. Heeft u vragen over het beheren van contracten? Wij geven u graag advies.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.