Zo houdt u als ondernemer tijd over voor uzelf

Als ondernemer kunt u zelf bepalen wanneer u werkt en wanneer u tijd vrijmaakt voor uzelf. Zowel in goede als slechte tijden is het belangrijk om genoeg vrije tijd te hebben. Toch ervaren veel ondernemers spanning als ze hun agenda invullen. Want hoeveel zouden ze moeten werken? Zo lost u dat het beste op.

Spanningvrije tijd ondernemer

Wanneer u een klein bedrijf heeft en u verschillende klanten tevreden wilt houden, is deze spanning begrijpelijk. Klanten komen soms met onrealistische verwachtingen en u ervaart tegelijkertijd de druk om te presteren. Er lijkt helemaal geen tijd meer over te zijn voor uw privéleven. Niet voor niets ervaren ondernemers vaak een hogere werkdruk, meer financiële zorgen en minder steun van collega’s dan werknemers. U heeft nou eenmaal een grote verantwoordelijkheid, en dat heeft niet iedereen door.

Balans

Het is daarom belangrijk om zelf goed in de gaten te houden dat uw werk- en privétijd goed in balans is. Wanneer u ervaart dat dit lastig is als zelfstandig ondernemer, kunt u altijd kiezen voor meer zekerheid en uw werk als ZZP’er combineren met een baan in loondienst. Wanneer u wel door wil gaan, kunt u het best een aantal zaken goed in de gaten houden:

  • Probeer vaste werktijden te markeren in uw agenda. Geef ook duidelijk aan op welke momenten u níet wil werken. Maak op die momenten tijd vrij voor u of uw gezin. Zo voorkomt u nachten achter de werkmail.
  • Durf ‘nee’ te zeggen tegen een opdracht wanneer uw agenda vol raakt. Daarnaast hoeft u niet altijd bereikbaar te zijn. U kunt gewoon terugbellen tijdens werktijden.
  • Als zelfstandig ondernemer hoef je natuurlijk niet álles zelf te doen. Sommige zaken kan je uitbesteden. Heeft u bijvoorbeeld geen tijd of zin om naast alle zaken ook nog uw administratie te regelen? VMF Administratiekantoor kan u dan veel werk uit handen nemen.

Administratiekantoor

Omdat u genoeg tijd over wil houden voor uzelf, is het belangrijk om zaken uit te durven besteden. Uw administratie en boekhouding is daar een goed voorbeeld van. Een administratiekantoor kan veel voor u betekenen als dit teveel tijd kost. Bij VMF Administratiekantoor werken experts elke dag de boekhouding van verschillende ondernemers bij. Met deze extra ogen ziet u geen detail van uw administratie meer over het hoofd, terwijl u er minder tijd aan kwijt bent.

Laat uw boekhouding overnemen!

Wilt u weten wat VMF Administratiekantoor kan betekenen voor uw onderneming? Neem dan contact met ons op voor een eerste gesprek. Wij nemen graag uw boekhouding uit handen, zodat u meer tijd heeft voor uzelf.

Disclaimer: I.v.m. typefouten en eventuele wijzigingen in de wetgeving kan het zijn dat informatie in dit artikel niet correct is. U kunt altijd met ons contact opnemen als u vragen heeft over dit artikel.